Ο καρκίνος ΔΕΝ τρέφεται με ζάχαρη

You are currently viewing Ο καρκίνος ΔΕΝ τρέφεται με ζάχαρη

Η φήμη πως ο καρκίνος τροφοδοτείται από τη ζάχαρη κυκλοφορεί εδώ και πολλά χρόνια. Ένα πρόσφατο σχετικό δημοσίευμα βρήκαμε στο emedi.gr.

Η συνέχεια εδώ.

 

Τι ισχύει

Πρόκειται για μία καθόλου βοηθητική υπεραπλούστευση ενός εξαιρετικά περίπλοκου πεδίου που μόλις τώρα αρχίζουμε να κατανοούμε.

Η ζάχαρη ΔΕΝ τροφοδοτεί αποκλειστικά το καρκίνο. Στη πραγματικότητα, όλα τα κύτταρα, υγιή και μη, χρειάζονται υδατάνθρακες τους οποίους μετατρέπουν σε ενέργεια. Η ζάχαρη είναι ένας ακόμη υδατάνθρακας όπως αυτοί που συναντάμε σε κάθε προϊόν όπως για παράδειγμα το ψωμί. Τα καρκινικά κύτταρα απορροφούν μεγάλες δόσεις ενέργειας επειδή πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται ταχύτητα. Η διαφορά στη κατανάλωση ενέργειας μεταξύ υγειών και καρκινικών κυττάρων, αποτελεί πεδίο έρευνας πολλών επιστημόνων, στα πλαίσια ανάπτυξης πιο αποτελεσματικών θεραπειών, ωστόσο αυτό δε σημαίνει πως εάν κάποιος σταματήσει τη πρόσληψη ζάχαρης θα σταματήσει και τη τροφή προς τα καρκινικά κύτταρα.

http://scienceblog.cancerresearchuk.org/2014/03/24/dont-believe-the-hype-10-persistent-cancer-myths-debunked/#superfoodshttp

www.quackwatch.org/01QuackeryRelatedTopics/cancer.html

ellinikahoaxes.gr/2014/04/17/john-hopkins-hospital-ηοαχ-tα-καρκινικά-κύτταρα-τρέφοντ

Όλοι οι υδατάνθρακες μετατρέπονται σε γλυκόζη, φρουκτόζη και άλλα σάκχαρα και δίνουν ενέργεια σε όλα τα κύτταρα, υγιή και μη. Προφανώς η υπερκατανάλωση ζάχαρης, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον οργανισμό, ωστόσο, δεν σχετίζεται με τον καρκίνο.

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως ο ισχυρισμός πως ο καρκίνος τρέφεται με ζάχαρη είναι αυθαίρετος και αντιεπιστημονικός.

Για οποιοδήποτε ιατρικό θέμα να ρωτάτε πάντα τον ιατρό σας και να μην εμπιστεύεστε διάφορες αναρτήσεις.