Ξαφνική μετακίνηση συστοιχίας Πάτριοτ στην Αττική;

You are currently viewing Ξαφνική μετακίνηση συστοιχίας Πάτριοτ στην Αττική;

Από σύγχυση έως πανικό θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεταφέρουν ορισμένα ρεπορτάζ που απασχόλησαν την επικαιρότητα αυτές τις ημέρες, σχετικά με τη μετακίνηση συστοιχίας MIM-104 Patriot, στη περιοχή της ανατολικής Αττικής. Τι συνέβη όμως στ’ αλήθεια;

Στο star.gr, διαβάζουμε για την “αποκάλυψη” του δημοσιογράφου Βάιου Σύρου, περί “Ξαφνικής μετακίνηση συστοιχίας πυραύλων Πάτριοτ στην Αττική”

Δυο δημοσιεύματα του pentapostagma.gr (δείτε εδώ και εδώ), διαβάζουμε περί πως “…ο φακός του Star, έπιασε τους αντιαεροπορικούς πυραύλους Patriot να μεταφέρονται σε χώρους διασποράς. Επίσημα για ασκήσεις όπως είπαν, ανεπίσημα βρίσκονται ήδη στο «φυσικό χώρο» σε περίοδο έναρξης επιχειρήσεων... Είναι φανερό πως οδεύουμε σε ένοπλο επεισόδιο με την Τουρκία.”

Τι συμβαίνει;

Στις 28/3/2018, παρατηρήθηκε μετακίνηση συστοιχίας Πάτριοτ από τη μονάδα στην οποία εδρεύει, σε άλλο σημείο λίγα χιλιόμετρα μακριά, στα πλαίσια προγραμματισμένης (από καιρό) άσκησης που διεξάγεται κάθε δυο χρόνια. Εχθές μάλιστα, η συστοιχία επέστρεψε στην αρχική της μονάδα μετά το πέρας της ασκήσεως, όπως παρατήρησαν εκατοντάδες οδηγοί που τη συνάντησαν. Για ευνόητους λόγους, δεν αποκαλύπτουμε τις τοποθεσίες μετακίνησης.

Το απαράδεκτο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Star που έδωσε λαβή για περισσότερα τρομολαγνικά δημοσιεύματα, φέρει τη σφραγίδα “ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ”, σε μια προσπάθεια να προκαλέσει εντύπωση στον τηλεθεατή, για ένα θέμα που υπό άλλες συνθήκες, δεν θα απασχολούσε καθόλου τα ΜΜΕ. Εξαιτίας όμως της τριβής στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, λόγω της κράτησης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, τα άρθρα περί “αιφνιδιαστικής μετακίνησης συστοιχίας Πάτριοτ”, “πουλάνε” περισσότερο.

Επίλογος

Σύμφωνα με τις δικές μας απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η μετακίνηση των Πάτριοτ δεν έχει να κάνει με κάποια πολεμική προετοιμασία, αλλά έλαβε χώρα εξαιτίας προγραμματισμένης άσκησης, η οποία κρίθηκε απόλυτα επιτυχής. Τέτοιες μετακινήσεις είναι απόλυτα συνηθισμένες στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Τα σχετικά “ρεπορτάζ” διατυπώνουν ψευδείς ισχυρισμούς και κινδυνολογούν για λόγους τηλεθέασης/αναγνωσιμότητας.

Περισσότερες πληροφορίες:

https://www.ptisidiastima.com/mim-104-patriot-in-koropi-no-war-faulse-alarm/