Αποσπάστηκε δημοτικός υπάλληλος στο γραφείο του Α. Φλαμπουράρη ως ειδικός επί θεμάτων αφρικανικής σκόνης;

You are currently viewing Αποσπάστηκε δημοτικός υπάλληλος στο γραφείο του Α. Φλαμπουράρη ως ειδικός επί θεμάτων αφρικανικής σκόνης;

Η ιστορία που ακολουθεί, αποτελεί κλασικό παράδειγμα του πως μια τρολιά, μπορεί να κατακλύσει το διαδίκτυο και να φτάσει να γίνει ακόμη και είδηση. Είναι αλήθεια ότι η Κυβέρνηση τοποθέτησε ειδικό επί θεμάτων αφρικανικής σκόνης στο γραφείο του Αλέκου Φλαμπουράρη;

Τις τελευταίες ημέρες, κυκλοφορεί η παρακάτω εικόνα μέσω Facebook και Twitter.

Αρκετοί επώνυμοι ήταν μεταξύ αυτών που τη “πάτησαν”, αν και οι περισσότεροι κατάλαβαν και παραδέχτηκαν τη γκάφα τους.

Ωστόσο η “είδηση” αναπαράχθηκε από αρκετές ιστοσελίδες, όπως το thesecretrealtruth.blogspot.grcrete-news.grekorinthos.gr κτλ.

Όλα ξεκίνησαν από ένα tweet του megalosgazmas που δημοσιεύτηκε στις 24/3. Παρά το γεγονός πως δηλώνει ανοιχτά πως είναι ένας χιουμοριστικός λογαριασμός στο Twitter, κάποιοι αρχικά τον πήραν στα σοβαρά με το θέμα του διορισμού και σε δεύτερο χρόνο (αφού κατάλαβαν τη γκάφα) τον αποκάλεσαν μέχρι και τρολ του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι λοιπόν έχουμε ακόμη ένα παράδειγμα μια “τρολιάς” που πολλοί τη πίστεψαν και κάποιοι έφτασαν να τη μεταδώσουν ως είδηση. Το πραγματικό έγγραφο, που δεν έχει καμία σχέση με αφρικανική σκόνη, μπορείτε να το δείτε εδώ.