Νέα γκάφα ρωσικού ΜΜΕ: Παρουσίασαν εικόνες από βίντεο γκέιμ ως πραγματικά πλάνα από μάχη στη Συρία

You are currently viewing Νέα γκάφα ρωσικού ΜΜΕ: Παρουσίασαν εικόνες από βίντεο γκέιμ ως πραγματικά πλάνα από μάχη στη Συρία

Σε μια ακόμη γκάφα υπέπεσε ρωσικό ΜΜΕ και στη προκειμένη περίπτωση, το κρατικό Channel One, που παρουσίασε μικρό απόσπασμα από βίντεο γκέιμ, ως πραγματική επιχείρηση αεροσκαφών Su-25 “Frogfoot” στη Συρία.

Σε ρεπορτάζ για το πόλεμο στη Συρία και τον ηρωισμό των Ρώσων στρατιωτών (βλέπε Alexander Prokhorenko), ένα μικρό απόσπασμα από το βίντεο γκέιμ Arma 3 (στο 04:59), παρουσιάστηκε ως πραγματικό γεγονός. Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση τους τελευταίους 4 μήνες που η ρωσική κυβέρνηση υποπίπτει σε τέτοιο σφάλμα, μετά τη προσπάθεια να αποδείξει πως οι Αμερικανικές Δυνάμεις βοηθούν ενεργά το ISIS, παρουσιάζοντας εικόνες από ένα βιντεογκέιμ, ως δήθεν επιχειρήσεις των ΗΠΑ στη Συρία. Δείτε αναλυτικά εδώ.

Είναι η τρίτη φορά το τελευταίο χρόνο που η ρωσική κυβέρνηση έχει πιαστεί στα πράσα να διανέμει ψευδείς ειδήσεις, εικόνες και βίντεο. Το περασμένο Ιούνιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδειξε ένα βίντεο στον αμερικανικό σκηνοθέτη Oliver Stone στο κινητό του που ισχυρίστηκε ότι απεικόνιζε ρωσικά στρατεύματα που πολεμούν ενάντια στο ισλαμικό κράτος. Στην πραγματικότητα, το βίντεο ήταν από το 2009 και έδειχνε αμερικανικά στρατεύματα που πολεμούσαν τους Ταλιμπάν.

Σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου τύπου του Channel One, το πλάνο ήταν αποτέλεσμα λάθους από προηγούμενο βίντεο πάνω σε computer games.

Το σφάλμα επισημάνθηκε αμέσως από τηλεθεατές του καναλιού.