Μεγάλο νοσοκομείο ΔΕΝ αποκαλύπτει την αλήθεια για τον καρκίνο

You are currently viewing Μεγάλο νοσοκομείο ΔΕΝ αποκαλύπτει την αλήθεια για τον καρκίνο

Μετά από σειρά ετών που η χημειοθεραπεία εθεωρείτο ως η μόνη διέξοδος καταπολέμησης του καρκίνου, το “John Hopkins” αναφέρει πως υπάρχει ένας εναλλακτικός τρόπος;

Στο ellaniapyli.blogspot.gr πρόσφατα και παλιότερα στο thesecretrealtruth.blogspot.comxorisorianews.grthessaliatv.grepistimonikos.wordpress.com (αρχική ελληνική πηγή), διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Ως αρχική πηγή της είδησης, παρουσιάζεται το epistimonikos.wordpress.com που με τη σειρά του, επικαλείται ως πηγή το wausaunews.wordpress.com, το οποίο όμως, εκτός από χαμηλή βαθμολογία αξιοπιστίας στο Website of Trust (WOT), έχει κατεβάσει το σχετικό άρθρο. Παρόμοιοι ισχυρισμοί ωστόσο, κυκλοφορούν ήδη από το 2007 και διαδίδονται μέσω chain letters.

Επειδή οι μύθοι γύρω από το καρκίνο που αναφέρουν τα παραπάνω άρθρα, επικαλούμενα το John Hopkins, είναι αρκετά επικίνδυνοι, το νοσοκομείο (σωστό όνομα Johns Hopkins), εξέδωσε ανακοίνωση καταρρίπτοντας τους μύθους που εμπλέκουν αυθαίρετα το όνομά του.

Πληροφορίες που ψευδώς αποδίδονται στο Johns Hopkins με τίτλο “ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟ HOPKINS”, περιγράφουν ιδιότητες των καρκινικών κυττάρων και προτείνουν τρόπους πρόληψης του καρκίνου”. Το Johns Hopkins δεν δημοσίευσε αυτές τις πληροφορίες που συνήθως κυκλοφορούν μέσω email, ούτε προσυπογράφουμε το περιεχόμενο“.

Κατόπιν, το ενημερωτικό δελτίο καταρρίπτει αναλυτικά τους επιμέρους ισχυρισμούς:

The Hoax: Everyone Has Cancer Cells
The Hoax: A Strong Immune System Destroys Cancer
The Hoax: Cancer is Caused by Nutritional Deficiencies and Supplements Will Correct Them
The Hoax: Chemotherapy and Radiation Therapy Harms Normal Cells. Surgery Causes Cancer to Spread
The Hoax: Cancers Feed on Certain Foods
The Hoax: Cancer is a Disease of Mind, Body and Spirit
The Hoax: Oxygen Kills Cancer Cells

Επιπλέον ισχυρισμοί

Η ζάχαρη είναι τροφοδότης του καρκίνου. Ο  ισχυρισμός πως ο καρκίνος τρέφεται με ζάχαρη είναι αυθαίρετος και αντιεπιστημονικός. Αναλυτικά εδώ.

Το γάλα προκαλεί καρκίνο. Σύμφωνα με το cancerresearchuk.org, μελέτες για τη σύνδεση μεταξύ γάλακτος και καρκίνου, δεν έχουν δώσει πειστικά αποτελέσματα. Υπάρχουν ενδείξεις πως προφυλάσσει από καρκίνο του εντέρου, αλλά καμία ισχυρή ένδειξη πως προκαλεί οποιασδήποτε μορφής καρκίνο. Για το γάλα και το καρκίνο του μαστού, δείτε εδώ.

Τα καρκινικά κύτταρα ευδοκιμούν σε όξινο περιβάλλον. Σύμφωνα με το μύθο, οι υπερβολικά  “όξινες”  δίαιτες έχουν ως αποτέλεσμα να γίνεται “πολύ όξινο” το αίμα, κάτι που αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Η προτεινόμενη λύση: να αυξήσετε την κατανάλωση πιο υγιεινών “αλκαλικών” τροφών όπως τα πράσινα λαχανικά και φρούτα. Όντως, τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν επιζήσουν σε ένα υπερβολικά αλκαλικό περιβάλλον, ούτε όμως και οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα κύτταρα του σώματός σας. Το αίμα είναι συνήθως ελαφρώς αλκαλικό. Αυτό ρυθμίζεται αυστηρά από τα νεφρά σε ένα πολύ στενό και απόλυτα υγιές φάσμα. Δεν μπορεί να αλλάξει για κανένα αξιόλογο χρονικό διάστημα από την τροφή που καταναλώνετε, και οποιοδήποτε επιπλέον όξινο  ή αλκαλικό στοιχείο, απλούστατα αποβάλλεται με τα ούρα. Δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η διατροφή μπορεί να αλλάξει το pH ολόκληρου του σώματος, ή ότι έχει επίδραση στον καρκίνο. Μερικές σχετικές πληροφορίες εδώ και εδώ.

Κρέας και καρκίνος. Δεν είναι μυστικό ότι το κόκκινο κρέας (δηλαδή αυτό που προέρχεται από θηλαστικά) και ειδικά το κατεργασμένο κρέας (που έχει υποστεί ζύμωση, κάπνισμα, προσθήκη αλατιού, καρυκευμάτων, ενισχυτικών γεύσης και συντηρητικών), φαίνεται πως συνδέεται με καρκίνο του παχέος εντέρου, και λιγότερο με καρκίνο του στομάχου και του παγκρέατος. Σε κάθε περίπτωση, η μείωση κατανάλωσης κόκκινου και κατεργασμένου κρέατος, έχει γενικότερα οφέλη για την υγεία, στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής.

Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Ο καρκίνος προκαλείται από γενετικές μεταλλάξεις που πολλές φορές προκαλούνται από τις συνήθειες του ανθρώπου όπως το κάπνισμα, η κακή δίαιτα, η κληρονομικότητα κτλ. Δεν υπάρχουν αποδείξεις πως η ψυχολογική κατάσταση ενός ανθρώπου μπορεί να προκαλέσει ή να θεραπεύσει το καρκίνο. Πρόκειται για μια ψευδοεπιστημονική – “ολιστική” προσέγγιση. Περισσότερα εδώ.

Συμπέρασμα

Η υιοθέτηση και αναπαραγωγή άρθρων όπως τα παραπάνω, ενδέχεται να έχει συντριπτικές συνέπειες σε ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο. Σε κάθε περίπτωση, να συμβουλεύεστε το γιατρό σας για θέματα υγείας και όχι δημοσιεύματα που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/12/05/cancer-alt-treatments-and-doctors-debunked/

 

The Truth: Cancer is a disease caused by genetic alterations. Many times, these alterations occur through our own behaviors—cigarette smoking, a poor and unbalanced diet, virus exposures, and sunburns, says cancer prevention and control expert John Groopman.

How stress, faith, and other factors influence this is largely unknown. We would like people to be happy, loving, and stress free, simply because it is a nice way to live and can contribute to an overall feeling of well being, says Platz. There is no evidence, however, that a person prevents or causes cancer based on his or her state of mind.

Still, we understand that a cancer diagnosis can make patients and families feel stressed and anxious, and these are not pleasant feelings. So, we offer extensive patient and family services, including a cancer counseling center, pain and palliative care program, chaplain services and a meditation chapel, an image recovery center, and the Art of Healing art and music program.

Μία διατροφή βασισμένη στο κρέας είναι όξινη και το καλύτερο είναι να τρώμε ψάρι και ελάχιστο κοτόπουλο παρά χοιρινό και μοσχάρι. Το κρέας επίσης περιέχει αντιβιοτικά, αυξητικές ορμόνες και παράσιτα που είναι επιβλαβή ειδικά σε άτομα με καρκίνο.
Μία διατροφή που αποτελείται κατά 80% από φρέσκους χυμούς και λαχανικά , σιτηρά ολικής άλεσης, σπόρους, ξηρούς καρπούς και φρούτα βοηθά να τεθεί το σώμα σε αλκαλικό περιβάλλον. Περίπου το 20% μπορεί να αποτελείται από μαγειρεμένα γεύματα που περιλαμβάνουν φασόλια. Οι χυμοί από φρέσκα λαχανικά παρέχουν ζωντανά ένζυμα που απορροφούνται εύκολα και εισέρχονται στον οργανισμό μέσα σε 15 λεπτά τρέφοντας και ενισχύοντας την ανάπτυξη υγιών κυττάρων.
Για την πρόσληψη ζωντανών ενζύμων και τη δημιουργία υγιών κυττάρων δοκιμάστε να πιείτε φρέσκο χυμό λαχανικών και να φάτε ωμά λαχανικά 2 με 3 φορές τη μέρα. Τα ένζυμα καταστρέφονται σε θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμώνΚελσίου.
Αποφεύγετε τον καφέ, το τσάι και την σοκολάτα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες καφείνης. Το πράσινο τσάι είναι η καλύτερη εναλλακτική και διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες. Το νερό να είναι καθαρισμένο ή φιλτραρισμένο για την αποφυγή τοξινών και βαρέων μετάλλων. Το αποσταγμένο νερό είναι όξινο, αποφύγετέ το.
Η ζωική πρωτείνη είναι δύσκολο να αφομοιωθεί και απαιτεί πολλά πεπτικά ένζυμα. Το άπεπτο κρέας παραμένει στα έντερα, αποσυντίθεται και οδηγεί σε μεγαλύτερη συσσώρευση τοξικών ουσιών.
Τα τοιχώματα των καρκινικών κυττάρων αποτελούνται από μία σκληρή πρωτεϊνική στοιβάδα. Αποφεύγοντας ή μειώνοντας την κατανάλωση κρέατος απελευθερώνονται περισσότερα ένζυμα που επιτίθενται στα καρκινικά κύτταρα και επιτρέπουν στην άμυνα του οργανισμού να καταστρέφουν τα καρκινικά κύτταρα.
Ορισμένα υποκατάστατα ενισχύουν το ανοσοποιητικό (αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία) για να μπορέσουν τα δικά του κύτταρα «δολοφόνοι» του οργανισμού να καταστρέφουν τον καρκίνο. Άλλα υποκατάστατα όπως η βιταμίνη Ε είναι γνωστό πως προκαλούν απόπτωση ή προγραμματισμένο κυτταρικό θάνατο, τη φυσιολογική μέθοδο του σώματος να απορρίπτει κατεστραμμένα, ανεπιθύμητα ή αχρείαστα κύτταρα.
Ο καρκίνος είναι μία ασθένεια του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Ένα ενεργό και θετικό πνεύμα μπορεί να βοηθήσει τον μαχητή του καρκίνου να επιβιώσει.
Ο θυμός και η πικρία θέτουν το σώμα σε ένα αγχώδες και όξινο περιβάλλον. Μάθετε να αγαπάτε , να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή.
Τα καρκινικά κύτταρα δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν σε οξυγονωμένα περιβάλλοντα. Η καθημερινή άσκηση και οι βαθιές αναπνοές βοηθούν στην διοχέτευση περισσότερου οξυγόνου στα κύτταρα. Η οξυγονοθεραπεία είναι μία ακόμη μέθοδος που χρησιμοποιείται για την καταστροφή καρκινικών κυττάρων.

Information falsely attributed to Johns Hopkins called, “CANCER UPDATE FROM JOHN HOPKINS” describes properties of cancer cells and suggests ways of preventing cancer. Johns Hopkins did not publish the information, which often is an email attachment, nor do we endorse its contents.