Ένας ημίτρελος ραβίνος εκπρόσωπος του «εβραϊκού λόμπι»;

Οι πύρινοι λόγοι του ραβίνου Μορδεχάι Φριζή είναι γνωστοί, ειδικά στους κύκλους των «εθνικοφρόνων» συμπολιτών μας, διότι στα μάτια τους αντιπροσωπεύει όλα τα «κακά» του «Εβραιοσιωνισμού».

Τα παραδείγματα είναι εκατοντάδες, αλλά ας δούμε ένα χαρακτηριστικό άρθρο του makeleio.gr

Ο Μορδεχάι Φριζής, αποτελεί μιας πρώτης τάξεως αφορμή για τους εγχώριους αντισημίτες, για να εξαπολύσουν βέλη κατά του εγχώριου εβραϊκού στοιχείου και κατά της υποτιθέμενης παγκόσμιας σιωνιστικής συνωμοσίας.

Το πρόβλημα που ακούει στο όνομα ραβίνος Φριζής, έχει θιχτεί προ πολλού από τον Ζαν Κοέν σε σχετικό του άρθρο, όπου αναφέρει πως αποτελεί «σοβαρό πρόβλημα για εμάς τους Έλληνες Εβραίους εμφανιζόμενος σε βίντεο και σχόλια σε ελληνικά sites ως η γνήσια φωνή του Εβραϊσμού και ως εκ τούτου δίνει την εντύπωση και ευκαιρία στους κατ’ επάγγελμα αντισημίτες, αλλά και καλοπροαίρετους Χριστιανούς μιας θρησκείας ρατσιστικής. Με ύβρεις εναντίον Χριστιανών, Εβραίων και φυσικά αντισημιτών, και από την ασφάλεια που του παρέχει η διαμονή του στο Ισραήλ, το παίζει μάγκας

Στη πραγματικότητα, ο ραβίνος Φριζής, ουδέποτε εξέφρασε την ελληνική εβραϊκή κοινότητα, ή το κράτος του Ισραήλ. Σε δήλωση του β αντιπροέδρου του ΚΙΣΕ Βίκτωρ Ισ. Ελιέζερ, διαβάζουμε τα αυτονόητα:

«Ως Αντιπρόεδρος Β΄ του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος θέλω να δηλώσω ότι αποδοκιμάζουμε κατηγορηματικά τις ύβρεις και τη ρητορική μίσους που διατυπώνονται από συγκεκριμένο ραβίνο μέσω βίντεο που ο ίδιος ανήρτησε στο Διαδίκτυο, από το Ισραήλ όπου διαμένει, και ο οποίος ουδεμία σχέση έχει με τον Ελληνικό Εβραϊσμό και τις Ισραηλιτικές Κοινότητες στην Ελλάδα. Η ρητορική μίσους είναι αντίθετη με τις ίδιες τις αξίες και την ηθική της Εβραϊκής θρησκείας και απαξιώνει τον τίτλο του «ραβίνου» τον οποίο κάποιοι επιχειρούν να παραποιούν. Γιατί ραβίνος σημαίνει «δάσκαλος» αξιών και ηθικής και όχι ρήτορας μίσους.»

Πριν λίγες ώρες, η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα, εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το βιτριολικό βίντεο του ραβίνου Φριζη κατά του Ρουβικώνα, κάνοντας λόγο για προσωπική άποψη του ραβίνου, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την επίσημη θέση της Πρεσβείας.:

«Ο Ραβίνος Μορντεχάι Φριζής (Mordechai Frizis), ο οποίος διαμένει στο Ισραήλ, ανάρτησε πρόσφατα ακραίες δηλώσεις στο youtube σχετικά με την επίθεση με μπογιές εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ την περασμένη εβδομάδα για την οποία η οργάνωση Ρουβίκωνας ανέλαβε την πλήρη ευθύνη. Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Ελλάδα αποδοκιμάζει την ακραία ανακοίνωση του Ραβίνου Φριζή και δηλώνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για την δική του προσωπική άποψη η οποία ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη θέση της Πρεσβείας».

Το πρόβλημα όμως θα συνεχίσει να υφίσταται

Από τη μια έχουμε έναν αποκηρυγμένο ημίτρελο ραβίνο που κατοικεί στο Ισραήλ και αρέσκεται να ανεβάζει εμπρηστικά βιντεάκια στο Youtube και από την άλλη έχουμε τους εγχώριους αντισημίτες που τα χρησιμοποιούν για να βγάλουν μίσος κατά των Εβραίων. Αυτό που πρέπει να μας μείνει όμως, είναι πως ο συγκεκριμένος ραβίνος, ουδέποτε εξέφρασε το Ισραήλ ή τον «διεθνή σιωνισμό».

Αντί επιλόγου

Αξίζει να αναφερθεί πως ο ραβίνος Φριζής, είναι εγγονός του αξιωματικού Μαρδοχαίου Φριζή, που έπεσε ηρωικά μαχόμενος στις 5 Δεκεμβρίου 1940, βορειοανατολικά της Πρεμετής. Ο Μαρδοχαίος Φριζής υπήρξε ένας από τους 12.898 Ελληνοεβραίους που υπηρέτησαν στις ένοπλες δυνάμεις κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940-1941. Οι απώλειές τους ανήλθαν σε 513 νεκρούς και 3.743 τραυματίες.

One thought on “Ένας ημίτρελος ραβίνος εκπρόσωπος του «εβραϊκού λόμπι»;

  1. Καλημέρα και καλή χρονιά !

    Το «άψογος» που φαίνεται να πόσταρε ο Αδ. Γεωργιάδης για το νέο εμετικό video του ραβίνου είναι πραγματικότητα ή τρολ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *