Επική τούμπα του Ιάπωνα πρωθυπουργού ενώ έπαιζε γκολφ με τον Τραμπ;

Πρόκειται για μια είδηση που «έπαιξε» σε πάρα πολλά από τα «μεγάλα» ελληνικά ιντερνετικά ΜΜΕ που φιλοξένησαν βίντεο που απεικονίζει τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, να «τρώει» μια επική τούμπα σε αμμόλακο κατά τη διάρκεια παιχνιδιού γκολφ με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντ. Τραμπ.

To είδαμε στο gr.euronews.com, newsbeat.gr, protothema.gr, topontiki.gr, thetoc.grpronews.gr, κτλ.

Είναι αλήθεια;

Η είδηση κυκλοφόρησε σε μεγάλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, όπως η Washington Post, πριν φτάσει στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το snopes.com, το περιστατικό δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, διότι το άτομο που κάνει τη πτώση, δεν φορά τα ίδια ρούχα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό. Αφήνει ένα μικρό ενδεχόμενο ο Σίνζο Άμπε να άλλαξε ενδυμασία κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά το χαρακτηρίζει απίθανο.

Παρατηρώντας πιο προσεκτικά τις εικόνες και τα βίντεο όμως, παρατηρούμε πως εκτός από τη διαφορά με την άσπρη μπλούζα, τα άτομα φορούν διαφορετικά υποδήματα.

Πέραν τούτου, μετά το πέρας του παιχνιδιού, ο Τραμπ και ο Άμπε, αντάλλαξαν αναμνηστικά. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός φοράει ακριβώς τα ίδια ρούχα που φορούσε και στην αρχή του παιχνιδιού, κάτι που πρακτικά σημαίνει πως είναι αδύνατο να άλλαξε δύο φορές.

Η παρακάτω εικόνα με την ένδειξη «after the game», δηλαδή «μετά το παιχνίδι», προέρχεται από το επίσημο κανάλι της ιαπωνικής πρωθυπουργίας στο Youtube.

Ακολουθεί ολόκληρο το βίντεο.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως βίντεο κατέγραψε την τούμπα του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, ο οποίος κύλησε προς τα πίσω σε μία λακκούβα σε γήπεδο γκολφ, καταρρίπτεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *