Μετανάστες ΒΕΒΥΛΩΣΑΝ νεκροταφείο στη Μεγάλη Βρετανία;

Είναι αλήθεια ότι οργή έχει προκαλέσει ένα βίντεο που δείχνει «λαθροεισβολείς» στη Μεγάλη Βρετανία να σπάνε Χριστιανικούς τάφους;

Στο voicenews.gr, διαβάζουμε:

Δείτε το βίντεο εδώ

Είναι αλήθεια;

Το βίντεο προέρχεται από τον λογαριασμό του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος «Britain First«, στο Twitter. Ο τίτλος του είναι «Λίβυοι μουσουλμάνοι βεβηλώνουν τάφους πεσόντων Βρετανών» (στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο).

Στο παραπάνω screenshot, βλέπουμε έναν Λίβυο να κρατά όπλο και να καταστρέφει τάφους. Προφανώς στη Μ. Βρετανία δεν κυκλοφορούν οπλισμένοι μουσουλμάνοι στους δρόμους και στη προκειμένη περίπτωση, στα πολεμικά νεκροταφεία.

Στη πραγματικότητα, το βίντεο τραβήχτηκε το 2012 στη Λιβύη και όχι στη Μ. Βρετανία και απεικονίζει φανατικούς σαλαφιστές να βεβηλώνουν τάφους Βρετανών στρατιωτών του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού Foreign Office, η επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης, ήταν ιδιαιτέρως απολογητική για το περιστατικό, το οποίο δεν περιορίστηκε στη καταστροφή μόνο χριστιανικών τάφων. Το BBC αναφέρει μάλιστα πως ορισμένοι ντόπιοι προσπάθησαν να παρέμβουν για να σταματήσουν τη καταστροφή. Επιπλέον, σύμφωνα με το snopes.com, η συγκεκριμένη ομάδα που προξένησε τις καταστροφές, δεν περιορίστηκε μόνο σε χριστιανικούς τάφους, αλλά ακόμη και μουσουλμανικά ιερά, διότι η λατρεία σε σημεία όπως νεκροταφεία δεν συνάδει με τα πιστεύω τους.

Συμπέρασμα

Η βεβήλωση βρετανικών τάφων έλαβε χώρα στη Λιβύη και όχι τη Μ. Βρετανία, από ομάδα φανατικών ισλαμιστών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *