Ο «πλανήτης Χ» σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη;

Πρόκειται για «είδηση» που κυκλοφόρησε στις αρχές του χρόνου, ωστόσο, ο ισχυρισμός πως ο πλανήτης Χ είναι σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, εμφανίστηκε εκ νέου στο ελληνικό διαδίκτυο.

Τον περασμένο Ιανουάριο, στο espressonews.gr, newsbomb.gr κτλ, διαβάζαμε:

Η συνέχεια εδώ.

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε πως σύμφωνα με συνωμοσιολογικούς κύκλους, στις 23 Σεπτεμβρίου (θα επανέλθουμε με νεότερο άρθρο για τη συγκεκριμένη ημερομηνία), ο πλανήτης Χ ή Νιμπίρου, θα φέρει το τέλος του κόσμου.

Η συνέχεια εδώ.

Είναι αλήθεια πως η NASA, προειδοποίησε για επερχόμενη καταστροφή από την έλευση του πλανήτη Χ;

Η αλήθεια είναι πως η NASA, ουδέποτε έχει εκδώσει κάποια σχετική ανακοίνωση. Ο ισχυρισμός ξεκίνησε από την ιστοσελίδα ψευδών ειδήσεωνNews4KTLA στις 10/3/16. Κατόπιν πέρασε σε ταμπλόιντ του εξωτερικού και στη συνέχεια έφτασε στην Ελλάδα.

Και ενώ η θεωρία ενός ή δύο -ακόμη άγνωστων μέχρι σήμερα- πλανητών που βρίσκονται στις εσχατιές ή έξω από το ηλιακό μας σύστημα, προκύπτει από σχετικές αστρονομικές μετρήσεις, η ύπαρξή τους δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ακόμη και αν υπάρχουν όμως και ένας εξ αυτών βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, θα ήταν ορατός ακόμη και από ερασιτέχνες αστρονόμους, λόγω μεγέθους και αντανάκλασης.

Προφανώς τα άρθρα που μιλούν για τη προσεχή καταστροφική έλευση του Νιμπίρου, δεν έχουν τη παραμικρή βάση. Οι συνωμοσιολόγοι όμως δεν το βάζουν κάτω και έχουν ορίσει την 23η Σεπτεμβρίου ως την ημερομηνία της απαρχής του τέλους του κόσμου, βασιζόμενοι τόσο στη ψεύτικη θεωρία που μόλις καταρρίψαμε, όσο και στις θέσεις των άστρων εκείνη την ημέρα, που υποτίθεται πως εκπληρώνουν προφητεία της Αποκάλυψης. Σε αυτό το θέμα θα επανέλθουμε με νεότερο και λεπτομερέστερο άρθρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *