Προσευχή στον Αλλάχ στα θρησκευτικά της Δ’ Δημοτικού;

Το νέο βιβλίο θρησκευτικών της Δ Δημοτικού, έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σχετικά με το περιεχόμενό του. Η πιο σοβαρή «ένσταση» όμως, έχει να κάνει με τις αναφορές στον μουσουλμανισμό, με κάποιους να ισχυρίζονται πως το νέο βιβλίο, είτε προσπαθεί να περάσει «υπογείως» αλλοθρησκετικά μηνύματα, είτε αποτελεί ευθεία προσπάθεια του υπουργείου παιδείας να προωθήσει τον ισλαμισμό στα ελληνόπουλα.

Για παράδειγμα, είδαμε στο Facebook, το παρακάτω ποστ με πάνω από 6.000 κοινοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, «αφυπνισμένα» ιστολόγια όπως το voicenews.gr και το hellas-now.com, κρουούν το κώδωνα του κινδύνου, επειδή το βιβλίο θρησκευτικών της Δ Δημοτικού, περιέχει προσευχή προς τον Αλλάχ.

 

Η συνέχεια εδώ.

Στο pentapostagma.gr, διαβάζουμε για γονείς που αντιδρούν στο περιεχόμενο του βιβλίο και βλέπουμε τη παρακάτω υπεύθυνη δήλωση γονέα που δεν επιθυμεί τη διδασκαλία των κεφαλαίων που μιλούν για άλλες θρησκείες.

Στο indobserver.blogspot.gr, κάνουν λόγο για απόπειρα ισλαμοποίησης των παιδιών στο Δημοτικό και πως βιάζουν τις ψυχές τους.

Ποια είναι η αλήθεια;

Το νέο βιβλίο θρησκευτικών της Δ Δημοτικού (2017-18) που μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ, είναι ένα κατεξοχήν ορθόδοξο χριστιανικό βιβλίο που περιέχει αναφορές σε άλλες θρησκείες, όπως ο καθολικισμός, ο προτεσταντισμός, ο ιουδαϊσμός και ο μουσουλμανισμός.

Μέσα στο βιβλίο των 114 σελίδων, υπάρχουν 6 αναφορές στο ισλάμ (ανάλογος αριθμός αναφορών και για τις υπόλοιπες θρησκείες). Αυτές είναι:

Είναι προφανές πως αυτές οι αναφορές δεν διδάσκονται ως «θρησκευτικά», αλλά ως απλή ενημερωτική παράθεση. Το εγχειρίδιο του δασκάλου είναι σαφές ως προς τους στόχους του βιβλίου:

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως το βιβλίου θρησκευτικών της Δ Δημοτικού, δεν προωθεί τη πίστη στον ισλαμισμό, αλλά παραθέτει γενικές πληροφορίες για μερικές άλλες θρησκείες όπως ο καθολικισμός, ο προτεσταντισμός, ο ιουδαϊσμός κτλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *