Οι πιο πρόσφατες εκπληκτικές εικόνες του Δια από το Juno

Η αποστολή Juno εκτοξεύτηκε το 2011 και εισήλθε στην τροχιά του Δία τον Ιούλιο του περασμένου έτους, με σκοπό να μελετήσει το μυστήριο μαγνητικό πεδίο του γίγαντα, τη βαρύτητα και την πολική μαγνητόσφαιρα. Κάθε 53 ημέρες κάνει μια κοντινή διέλευση του πλανήτη για να συγκεντρώσει δεδομένα και να τραβήξει εικόνες χρησιμοποιώντας το εργαλείο JunoCam και στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 κυκλοφόρησαν οι πιο πρόσφατες εικόνες της όγδοης κοντινής διέλευσης (Perijove 8).

Ήδη, το Juno έχει ανατρέψει σχεδόν ό, τι γνωρίζαμε για τον πλανήτη. Οι αρχικές του δύο διελεύσεις το 2016 αποκάλυψαν γιγάντιους κυκλώνες, ένα εξαιρετικά ισχυρό μαγνητικό πεδίο και περίεργα βόρεια φώτα που συμπεριφέρονται εντελώς διαφορετικά από τα δικά μας.

Και οι εικόνες από την πιο πρόσφατη επιστημονική πτήση είναι εξίσου απίστευτες, αποκαλύπτοντας ξεκάθαρες ζώνες σύννεφων και καταιγίδες που στροβιλίζονται στον πλανήτη, σαν ένα τεράστιο μαρμάρινο μοτίβο.

Υπάρχουν επίσης κοντινές λήψεις του νότιου πόλου που καλύπτεται από ένας τεράστιο κυκλώνα, καθώς και μια σουρεαλιστική εικόνα της σκιάς ενός από τα φεγγάρια του αέριου γίγαντα που κινείται κατά μήκος της επιφάνειας του.

Juno1

Juno9

Juno8

Juno4

Juno6

Juno13

Juno77

Juno10

Juno11

Juno12

Juno14

Juno2

Juno15

Juno18

Juno3

Πηγή: sciencealert.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *