ΔΕΝ ισχύει πως η Κομισιόν έστειλε μολυσμένα αυγά για να τα φάνε οι Έλληνες

You are currently viewing ΔΕΝ ισχύει πως η Κομισιόν έστειλε μολυσμένα αυγά για να τα φάνε οι Έλληνες

Είναι αλήθεια ότι η Κομισιόν μας έστειλε μολυσμένα αυγά και οι “μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ” το έκρυψαν;

Στο makeleio.gr, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Όπως βλέπουμε στο βίντεο που παραθέτει το άρθρο, η απάντηση που έλαβε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, είναι πως η Ελλάδα είναι μια από τις συνολικά 22 χώρες όπου εξάχθηκαν προϊόντα από μολυσμένα με fipronil αυγά. Σε κανένα σημείο δεν ακούγεται ή αφήνεται να εννοηθεί πως η Κομισιόν έστειλε επί τούτου μολυσμένα αυγά στη χώρα μας, πόσο μάλλον ότι οι ελληνικές αρχές το γνώριζαν και το επέτρεψαν.

Στη Καθημερινή διαβάζουμε πως στην Ευρωπαϊκή Ενωση, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ιταλία, το Λουξεμβούργο, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία και η Δανία έχουν πληγεί.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων της Γαλλίας (Anses) χαρακτηρίζει «πολύ χαμηλό» τον κίνδυνο για την υγεία σε περίπτωση κατανάλωσης αυγών μολυσμένων με το παρασιτοκτόνο fipronil, «δεδομένων των συγκεντρώσεων που έχουν διαπιστωθεί μέχρι σήμερα στα μολυσμένα προϊόντα».

 

Οι ολλανδικές αρχές έχουν διατάξει έρευνα και έχουν προχωρήσει σε συλλήψεις, ενώ σύμφωνα με το Reuters, το Βέλγιο θα αναζητήσει αποζημιώσεις εξαιτίας της οικονομικής ζημιάς από τις φάρμες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

Σε κάθε περίπτωση, ο ισχυρισμός πως μας έστειλαν εξ επίτηδες να φάμε μολυσμένα αυγά και οι “άθλιοι μπολσεβίκοι του ΣΥΡΙΖΑ” το έκρυψαν, είναι ψευδής και καταρρίπτεται.