ΔΕΝ υπάρχει φυσικό αντικαταθλιπτικό που μας κρύβουν οι φαρμακοβιομηχανίες

You are currently viewing ΔΕΝ υπάρχει φυσικό αντικαταθλιπτικό που μας κρύβουν οι φαρμακοβιομηχανίες

Είναι αλήθεια άραγε πως υπάρχει φυσικό αντικαταθλιπτικό που μας κρύβουν οι φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς καμία παρενέργεια για να καταπολεμήσετε την κατάθλιψη, ώστε να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να μην είστε μόνιμα λυπημένοι;

Στο tromaktiko.blogspot.gr πρόσφατα και στο news247.gr και crashonline.gr παλιότερα, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Ο ισχυρισμός ότι “δύο χούφτες κάσιους” θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν επαρκώς ένα αντικαταθλιπτικό είναι δυνητικά επικίνδυνος. Ο αρχικός ισχυρισμός δεν προήλθε από κλινική μελέτη ή αξιόπιστη έρευνα και ο “ειδικός” που τον διατύπωσε, δεν είναι ψυχίατρος αλλά  διατροφολόγος. Τα άρθρα που κυκλοφορούν στο εξωτερικό από το 2014, αναφέρονται στην τρυπτοφάνη που βρίσκεται στα κάσιους ως το βασικό αντικαταθλιπτικό. Πρόκειται για ένα αμινοξύ που μπορεί να αγοραστεί σε μορφή κάψουλας (αλλά δεν είναι αποδεκτό ως έγκυρη θεραπεία για κλινική κατάθλιψη).

Aν και υπάρχουν κάποιες πρώιμες αναφορές για τη χρησιμότητα της τρυπτοφάνης σε συνδυασμό με φάρμακα για τη καταπολέμηση της κατάθλιψης, δεν υπάρχουν μελέτες που να επιβεβαιώνουν πως είναι το ίδιο αποτελεσματική με τα αντικαταθλιπτικά. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα από ένα εικονικό φάρμακο, αλλά όλες συμφωνούν πως χρειάζονται περισσότερες έρευνες.

Τέλος, σύμφωνα με το snopes.com, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να υποστηρίζουν την αποτελεσματικότητα της χρήσης κάσιους (ή οποιασδήποτε τροφής περιέχει τρυπτοφάνη) ως θεραπεία για την κατάθλιψη.