Δείτε live τον σημερινό διαστημικό περίπατο των δύο κοσμοναυτών

Την Πέμπτη 17 Αυγούστου, ο ποντιακής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης, Fyodor Yurchikhin (Θεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος) μαζί με τον μηχανικό πτήσης Sergey Ryazanskiy, θα πραγματοποιήσει έναν εξάωρης διάρκειας διαστημικό «περίπατο» εκτός του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Το τηλεοπτικό κανάλι της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA TV) θα μεταδώσει ζωντανά τον εξάωρο διαστημικό περίπατο. Η μετάδοση θα αρχίσει στις 17:00 ώρα Ελλάδος της Πέμπτης.

Θα αναπτύξουν πέντε νανοδορυφόρους που θα λειτουργήσουν σε χαμηλή γήινη τροχιά. Ζυγίζοντας περίπου 5 kg ο καθένας, οι δορυφόροι αυτοί μοιάζουν με απλά ορθογώνια κιβώτια αλλά έχουν διάφορες λειτουργίες.

Ένας από αυτούς θα περιβληθεί με ένα 3D τυπωμένο περίβλημα, έτσι ώστε οι αστροναύτες να μπορούν να ελέγξουν πώς αυτά τα υλικά συμπεριφέρονται στο περιβάλλον της τροχιάς του πλανήτη μας.

Ένας άλλος από τους δορυφόρους θα εορτάσει δύο μεγάλες επετείους για το ρωσικό διαστημικό πρόγραμμα – τη 60ή επέτειο του πρώτου τεχνητού δορυφόρου Sputnik 1 και την 160ή επέτειο από τη γέννηση ενός από τους «πατέρες της ρωσικής πυραυλικής τεχνολογίας», του Konstantin Tsiolkovsky.

Οι κοσμοναύτες θα συλλέξουν επίσης υπολείμματα από το εξωτερικό του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού για ανάλυση.

Όλη η εξάωρη αποστολή θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της NASA στις 17:00 ώρα Ελλάδος της Πέμπτης (17/8) και μπορείτε να τη δείτε πατώντας εδώ ή εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *