Εντόπισαν οι Τούρκοι πουλί – κατάσκοπο με κάμερα και τσιπ;

Στο «αφυπνισμένο» ελληνικό διαδίκτυο, κυκλοφορεί η ιστορία του εντοπισμού σε θέσεις του τουρκικού στρατού στη Συρία, ενός πουλιού με κάμερα και τσιπ που μετέδιδε πληροφορίες σε κάποιο άγνωστο κέντρο πληροφοριών.

Στο nikosxeiladakis.gr, oparlapipas.gr, greekalert.gr, thesecretrealtruth.blogspot.com και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

Πηγή των πληροφοριών του Δημοσιογράφου – Συγγραφέα – Τουρκολόγου Νίκου Χειλαδάκη, είναι τουρκικά δημοσιεύματα, όπως αυτό της Daily Sabah. Σε αυτά μαθαίνουμε πως Σύριοι αντικαθεστωτικοί (και όχι Τούρκοι), πυροβόλησαν το πτηνό, διότι έκανε κύκλους πάνω από τη περιοχή τους (Ιντίλμπ) για μέρες και εντόπισαν πάνω του ηλεκτρονικά συστήματα ισραηλινής προέλευσης.

Σε άλλο τουρκικό δημοσίευμα, βλέπουμε μια άλλη εικόνα από το νεκρό πουλί, όπου πέρα από τις τυπικές ταμπέλες αναγνώρισης του ζώου, δεν υπάρχει κάποια κάμερα.

Αυτό που βλέπουμε στα δημοσιεύματα όμως, δεν είναι ένας γύπας – κατάσκοπος, αλλά ένα πτηνό που έχει «ταγκαριστεί» για λόγους προστασίας του είδους. Οι σχετικές επισημάνσεις και ο «εξοπλισμός», είναι παρεμφερής με αντίστοιχους που υπάρχουν σε άλλες χώρες. Αυτό που βλέπουμε χαμηλά στη ράχη, δεν είναι κάμερα (εξάλλου αν ήταν, θα έδειχνε μόνο τον ουρανό από εκείνο το σημείο), αλλά GPS, για τη παρακολούθηση των μεταναστευτικών κινήσεων του πουλιού.

H ευρύτερη περιοχή όπου βρέθηκε το άτυχο πτηνό, έχει καταγραφεί ως μεταναστευτική οδός για ορισμένους γύπες, εξοπλισμένους με συσκευή παρακολούθησης GPS.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός ότι οι εντοπίστηκε πουλί – κατάσκοπος, καταρρίπτεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *