Ένας 128χρονος στην Αργεντινή ισχυρίζεται ότι είναι ο Χίτλερ;

Σίγουρα κάποιοι μπορεί να ενθουσιάστηκαν με την «είδηση» ότι ένας 128χρονος στην Αργεντινή ισχυρίζεται ότι είναι ο Χίτλερ και έχει περάσει τα τελευταία 70 χρόνια κρυμμένος από τον κόσμο. Είναι αλήθεια;

Στο blueskytv.gr και makeleio.gr, διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Ο Αδόλφος Χίτλερ, γεννήθηκε το 1889 και πέθανε το 1945. Αν ζούσε σήμερα, θα ήταν 128 χρονών. Η πηγή της είδησης είναι το worldnewsdailyreport.com. Ο συγκεκριμένος ιστότοπος όμως, δεν είναι ενημερωτικός, αλλά σατυρικός, όπως φαίνεται και από το σχετικό disclaimer.

Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία φορά, που «έγκυρες» ιστοσελίδες αναμεταδίδουν τις φανταστικές «ειδήσεις» του worldnewsdailyreport.com. Μερικά ακόμη παραδείγματα μπορείτε να δείτε εδώ, εδώ και εδώ.

Η ηλικία του ανθρώπου που ισχυρίζεται πως είναι ο Χίτλερ, είναι επίσης εξωφρενική. Ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε ποτέ ήταν η Jeanne Calment (1875-1997). Ήταν 122 ετών και 164 ημερών όταν πέθανε. Ο «Αδόλφος Χίτλερ» του άρθρου μας, » ισχυρίζεται» ότι είναι έξι χρόνια μεγαλύτερος.

Αν και δεν μπορέσαμε να βρούμε τη πηγή της φωτογραφίας του ηλικιωμένου που «ισχυρίζεται» πως είναι ο Χίτλερ, βρήκαμε αυτή της «γυναίκας του», που κυκλοφορεί στο Shutterstock, από το 2015 και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τους ισχυρισμούς του άρθρου.

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως ουδέποτε κάποιος 128χρονος, ισχυρίστηκε πως είναι ο Χίτλερ. Όλη η ιστορία είναι προϊόν φαντασίας και σάτιρας και καταρρίπτεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *