Μεγαλιθικό τείχος στην Ρωσία, δικαιώνει τον Λιακόπουλο;

Ο Δημοσθένης Λιακόπουλος θα μπορούσε κάλλιστα να διεκδικήσει το τίτλο του Έλληνα Alex Jones, δεδομένης της ενασχόλησής του με θεωρίες συνωμοσίας, πολλές εκ των οποίων είναι απλά εξωφρενικές. Πρόσφατα διαβάσαμε για την ανακάλυψη ενός μεγαλιθικού τείχους στη Ρωσία, που απειλεί να καταρρίψει όλες τις συμβατικές θεωρίες για την ιστορία του πλανήτη.

Στο el.gr, διαβάζουμε:

Η συνέχεια εδώ.

Τι μας κρύβουν που μόνο ο Λιακόπουλος γνωρίζει;

Πρόκειται για μια σχετικά άγνωστη στο εξωτερικό θεωρία, σύμφωνα με την οποία, στο όρος Shoria στη νότιο Σιβηρία, ανακαλύφθηκε προϊστορικό μεγαλιθικό τείχος από λαξευμένους γρανιτένιους ογκόλιθους.

Σχετικές αναφορές, βρήκαμε σε ρωσικές ιστοσελίδες που κάνουν λόγο για ανθρώπινη κατασκευή ηλικίας 100.000 χρόνων. Αυτό που μας έκανε εντύπωση περισσότερο όμως, είναι πως δεν βρήκαμε καμία σχετική «κατάρριψη» των ισχυρισμών στο διαδίκτυο. Άρα, έχει δίκιο ο Λιακόπουλος;

Προφανώς όχι. Αυτό που βλέπουμε στις εικόνες, είναι ένα είδος φυσικού σχηματισμού,  γνωστό στους γεωμορφολόγους ως Tor, ή κάστρο koppie ή kopje. Είναι μεγάλοι, «πυργοειδείς» βράχοι. που υψώνονται απότομα σε πολλές κορυφογραμμές ή πλαγιές λόφων.

Προέρχονται από λιωμένο μάγμα που έφτασε στην επιφάνεια της Γης και καθώς ο τετηγμένος βράχος ψύχθηκε σε περίπου 1000 ° C, στερεοποιήθηκε και δημιουργήθηκαν ρωγμές κατά μήκος των κατακόρυφων αρμών. Με τον καιρό οι βράχοι σχιστόλιθου και ψαμμίτη που καλύπτουν τον γρανίτη διαβρώνονταν εκθέτοντας τον γρανίτη. Ο γρανίτης επίσης επεκτάθηκε και σχηματίστηκαν οριζόντιες αρθρώσεις, μερικές φορές με τη βοήθεια γρήγορων εναλλαγών θερμοκρασίας του περιβάλλοντος.

Ας δούμε μερικά παραδείγματα από άλλες τοποθεσίες:

Kit-Mikayi, Κένυα
Dartmoor, Ηνωμένο Βασίλειο
Αλτάι, Ρωσία
Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο
Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο
Heinrichshöhe, Γερμανία

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό ότι το προϊστορικό μεγαλιθικό «τείχος», είναι αποτέλεσμα φυσικών διεργασιών και όχι ανθρώπινη κατασκευή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *