«Ανάσταση» νεκρών, «παγκόσμιο σοκ» και η αντίδραση της εκκλησίας

Μια είδηση που μας έρχεται από την Αμερική, φαίνεται πως έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κόλπους της Εκκλησίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της real,gr, με κάποιους ιεράρχες να μιλούν για σχέδιο εναντίον του χριστιανισμού.

Στο tromaktiko.blogspot.gr, πήγαν ένα βήμα παρακάτω, μιλώντας για «παγκόσμιο σοκ».

Τι έχει συμβεί στ’ αλήθεια;

Η Bioquark, είναι μια εταιρία με έδρα τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Οι δοκιμές σε εγκεφαλικά νεκρούς ασθενείς, είχαν προγραμματιστεί για το 2016 στην Ινδία, αλλά δεν προχώρησαν έπειτα από απαγόρευση των αρχών. Η εταιρία, σχεδιάζει να μεταφέρει το πείραμα στη Λατινική Αμερική και ευελπιστεί να το φέρει σε πέρας πριν το τέλος του 2017.

Όμως, παρά τις φιλοδοξίες των υπευθύνων, το πείραμα θα καταλήξει σε αποτυχία σύμφωνα με τους ειδικούς. Σύμφωνα με την νευρολόγο Dr. Ariane Lewis και τον βιοηθικό Arthur Caplan, οι σχετικές δοκιμές «συνορεύουν με τον τσαρλατανισμό», «δεν έχουν επιστημονική βάση» και δίνουν στις οικογένειες μια σκληρή, ψευδή ελπίδα για ανάκαμψη.

Η Bioquark, δεν έχει κάνει ακόμη δοκιμές ούτε σε πειραματόζωα, ενώ η υπάρχουσα βιβλιογραφία, περιορίζεται μόνο σε ασθενείς που έχουν υποστεί εγκεφαλικό, ή είναι σε κωματώδη κατάσταση. Η διαφορά μεταξύ των τελευταίων και των εγκεφαλικά νεκρών που φιλοδοξεί να επαναφέρει στη ζωή η εταιρία, είναι χαώδης.

Περισσότερα, στο Scientific American.

Η αμφιλεγόμενη δοκιμή, εάν τελικά επιτραπεί, κάτι που είναι αρκετά αμφίβολο, δεν πρόκειται να «αναστήσει» νεκρούς, για τον απλούστατο λόγο πως η εγκεφαλική ζημιά, δεν είναι δυνατόν να επιδιορθωθεί πλήρως, τουλάχιστον με τα μέσα που χρησιμοποιεί η εταιρία και τις τεχνολογικές δυνατότητες που γενικότερα είναι διαθέσιμες σήμερα. Η όλη ιστορία, μοιάζει περισσότερο με ένα διαφημιστικό κόλπο, παρά με ένα science based πείραμα.

Σε κάθε περίπτωση, η «ανάσταση» νεκρών, ανήκει και θα συνεχίσει να ανήκει για το προσεχές τουλάχιστον μέλλον, στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *