Ο χυμός που νικάει τον καρκίνο σε 42 ημέρες! – Καταρρίπτεται

Οι εναλλακτικές θεραπείες σοβαρών ασθενειών τυχαίνουν μεγάλης ανταπόκρισης διότι υπόσχονται ίαση με θαυματουργό τρόπο. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο χυμός του Rudolf Breuss.

Σε δημοσιεύματα που είδαμε πρόσφατα στο pronews.gr και παλιότερα στο tromaktiko-blogspot.gr, fanpage.gr κτλ, διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Ο Rudolf Brojs που το όνομά του κάπου χάθηκε στη μετάφραση διότι στη πραγματικότητα λέγεται Rudolf Breuss (1899–1990), ήταν ‘ενας Αυστριακός ολιστικός γιατρός που ισχυριζόταν πως ο καρκίνος κρυβόταν στις στερεές τροφές και πως θα μπορούσε να θεραπευτεί εάν ο ασθενής έπινε χυμούς λαχανικών επί 42 συνεχόμενες ημέρες.

Οι επιστήμονες όμως είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για τη θεραπευτική αξία της συγκεκριμένης δίαιτας. Στο PubMed  δημοσιεύτηκε έρευνα που τονίζει αφενός την αναποτελεσματικότητα της δίαιτας εναντίον του καρκίνου και αφετέρου την επικινδυνότητα της λόγο της αποκλειστικής κατανάλωσης χυμών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε δημοσίευμα του Guardian διαβάζουμε για τη περίπτωση του γνωστού οδηγού μοτοσυκλετών Barry Sheene, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου και του στομάχου σε ηλικία 51 ετών, το 2002. Ο Sheene, επέλεξε να ακολουθήσει τη θεραπεία του Breuss, αντί της χημειοθεραπείας που του υπέδειξαν οι γιατροί του. Δυστυχώς, ο Sheene πέθανε 8 μήνες αργότερα.

 

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η θεραπεία του Breuss θεραπεύει το καρκίνο καταρρίπτεται,

One thought on “Ο χυμός που νικάει τον καρκίνο σε 42 ημέρες! – Καταρρίπτεται

  1. Πόσοι έχουν πεθάνει ακολουθώντας χημειοθεραπείες σε σύντομο χρονικό διάστημα? Με την ίδια λογική καταρρίπτονται και οι χημειοθεραπείες, τόσο άπλα!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *