Η FIFA απαγορεύει σε χριστιανούς ποδοσφαιριστές να κάνουν τον σταυρό τους στο γήπεδο;

Τις τελευταίες ημέρες διαβάζουμε πως η FIFA απαγορεύει σε χριστιανούς ποδοσφαιριστές να κάνουν το σταυρό τους στο γήπεδο, για να μην προσβάλλονται οι μουσουλμάνοι.

Στο fanpage.gr, katohika.gr κτλ, διαβάζουμε:

Τι ισχύει;

Ως συνήθως, τέτοιες ειδήσεις μας έρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα, tabloids του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως η Sun και η Daily Mail. Στη περίπτωση των ελληνικών δημοσιευμάτων, έχουμε μια copy-paste είδηση, με παραπλανητικό τίτλο.

Η μοναδική πραγματική είδηση, είναι πως ο μουσουλμάνος κληρικός Mohammed Alarefe, φέρεται να ανάρτησε ένα αμφιλεγόμενο tweet, στις 5 Μαΐου, εμφανίζοντας ενόχληση για τους αθλητές που κάνουν το σημείο του σταυρού και αναρωτώμενος αν οι κανονισμοί της FIFA, το επιτρέπουν.

Το σχετικό tweet, δέχθηκε πληθώρα, αρνητικών κυρίως απαντήσεων.

Ο συγκεκριμένος κληρικός, έχει υποστεί απαγόρευση εισόδου σε δύο ευρωπαϊκές χώρες (Δανία, Ελβετία), εξαιτίας των ακραίων θέσεών του.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA για το ποδόσφαιρο, απαγορεύονται πολιτικά και θρησκευτικά στοιχεία στην εξωτερική αμφίεση των ποδοσφαιριστών, ωστόσο, πουθενά δεν γίνεται αναφορά απαγόρευσης στο εάν κάποιος παίχτης, εκφράσει το θρησκευτικό του πιστεύω (σημείο σταυρού κτλ). Απαγορεύονται επίσης διαφημιστικά logo (εξαιρούνται οι χορηγοί) και προσωπικές αναφορές και πιστεύω. Ολόκληρος ο κανονισμός στο παρακάτω pdf.

LawsofthegamewebEN_Neutral

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως το tweet του Άραβα κληρικού, απηχεί μόνο τις απόψεις του. Επομένως, ο ισχυρισμός του τίτλου πως η FIFA, απαγορεύει σε χριστιανούς ποδοσφαιριστές να κάνουν τον σταυρό τους, είναι αναληθής και καταρρίπτεται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *