Πυρηνικό πύραυλο εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα! – Ανεπιβεβαίωτο

Πριν λίγες ώρες, η Β. Κορέα προχώρησε σε μια ακόμη δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου. Δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους δημοσιεύματα που υποστηρίζουν πως επρόκειτο για πυρηνικό πύραυλο.

Στο el.gr, διαβάζουμε:

 

Τι ισχύει

Πριν λίγες ώρες, η Β. Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς (IRBM), τύπου Hwasong-12. Το βλήμα διένυσε απόσταση 787 χιλιομέτρων, διαγράφοντας τροχιά μεγάλου ύψους (2.111 χλμ), πριν πέσει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η δοκιμή προβλήθηκε από το προπαγανδιστικό κανάλι KCNA.

Η μέγιστη ακτίνα δράσης του, ενδέχεται να φτάνει τα 4.000 χιλιόμετρα, γεγονός που σημαίνει πως δεν μπορεί να πλήξει τις ηπειρωτικές ΗΠΑ.

Ο Hwasong-12, αποτελεί εξέλιξη του Hwasong-10 (Musudan), που έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές με τις περισσότερες να καταλήγουν σε αποτυχία. Σκοπός τις τελευταίας δοκιμής ήταν η βελτίωση των δυνατοτήτων του βλήματος και ειδικά η βελτιστοποίηση του μηχανισμού επανεισόδου της (θεωρητικής) πυρηνικής κεφαλής που θα φέρει. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη δοκιμή, δεν έφερε κεφαλή, πυρηνική ή συμβατική.

Η Β. Κορέα έχει προχωρήσει σε μικρό αριθμό δοκιμών πυρηνικών όπλων, ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα βρίσκεται στη «σμίκρυνση» αυτών των κεφαλών, για να τοποθετηθούν στα εν λόγω βλήματα. Μέχρι σήμερα, καμία πηγή δεν έχει επιβεβαιώσει αυτή την εξέλιξη, αν και θεωρείται θέμα χρόνου μέχρι να επιτευχθεί. Οι ισχυρισμοί που μεταδόθηκαν από το KCNA πως ο πύραυλος εκτέλεσε με επιτυχία τη δοκιμή, δηλαδή ότι η εικονική κεφαλή επιβίωσε της επανεισόδου και εξερράγη στο προβλεπόμενο σημείο, δεν επιβεβαιώνονται από δυτικές πηγές.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με διεθνείς αναλύσεις, αν και η Β. Κορέα διαθέτει ένα μικρό αριθμό κεφαλών, δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αναπτύξει τις αντίστοιχες τεχνολογίες που θα επιτρέψουν τη χρήση τους. Η χώρα δεν διαθέτει διηπειρωτική πλατφόρμα εκτόξευσης, ενώ η πολύπλοκη τεχνολογία κατασκευής οχήματος επανεισόδου των κεφαλών στην ατμόσφαιρα έπειτα από την εκτόξευση βλήματος, δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη. Το κυριότερο, η Β. Κορέα δε φαίνεται να έχει καταφέρει να «σμικρύνει» της πυρηνικές κεφαλές της στο μέγεθος που θα επέτρεπε την χρήση τους σε πυραύλους μικρού, μέσου και μεγάλου βεληνεκούς. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως το βορειοκορεατικό καθεστώς, εργάζεται πυρετωδώς για να ξεπεράσει αυτούς τους τεχνολογικούς σκοπέλους.

North_Korea_Nuclear_Capability_Estimates_Summary_28Apr2017_Final

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/04/19/north-korea-nuckear-and-ballistic-capabilities/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *