Τι είπε πραγματικά ο Τραμπ για το ΔΝΤ και την Ελλάδα

Δημοσίευμα που ανέβηκε στο pronews,gr, αναφέρει τα λεγόμενα του Πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του σχετικά με τη σχεδιαζόμενη πολιτική των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, στο θέμα της Ελλάδας.

http://archive.is/U6AFv

 

Χαμένοι στη μετάφραση

Ο κανονικός τίτλος του άρθρου, θα έπρεπε να είναι «Ο Τραμπ θα αποκαλύψει σύντομα τη πολιτική του για το ΔΝΤ και εξέφρασε τη συμπάθειά του προς την Ελλάδα» και όχι «Tις επόμενες ώρες θα αποκαλύψω την πολιτική των ΗΠΑ στο ΔΝΤ για το θέμα της Ελλάδας!»

Σύμφωνα με το συντηρητικό newsmax.com όπου φέρεται να έκανε τις σχετικές δηλώσεις, ο Τραμπ είπε πως σύντομα θα αποκαλύψει τη πολιτική του έναντι του ΔΝΤ και όχι έναντι της Ελλάδας, ή έναντι της στάσης του ΔΝΤ απέναντι στην Ελλάδα. Η άλλη είδηση που βγαίνει από το άρθρο, είναι πως ο νέος Πρόεδρος, θα διατηρήσει στα ίδια επίπεδα τη χρηματοδότηση του ΔΝΤ από τις ΗΠΑ, παρά το γεγονός πως πρόσφατα διόρισε αξιωματούχους σε θέσεις κλειδιά, που έχουν εκφράσει σκεπτικισμό για το Ταμείο.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η μόνη «είδηση» που προκύπτει από το άρθρο του newmax.com, είναι πως ο Ντ. Τραμπ, συμπάσχει και συμπονεί  τους Έλληνες για τα βάσανα που περνούν για όγδοο χρόνο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Πέρα όμως από τη συμπάθειά του, δεν έδωσε καμία πληροφορία για το τι μέλλει γενέσθαι στο θέμα της πολιτικής που θα ακολουθήσουν οι ΗΠΑ έναντι της Ελλάδας, πέρα από μια αόριστη αναφορά για το πόσο σημαντικό είναι να υπάρξει έντιμος συμβιβασμός μεταξύ ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Eurogroup.

 

Πέρα λοιπόν από την έκφραση συμπάθειας του Αμερικανού Προέδρου και την αναφορά σε έντιμο συμβιβασμό μεταξύ των πιστωτών στο θέμα του χρέους, δεν υπάρχει καμία άλλη είδηση που να ενδιαφέρει την Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκε πως οι ΗΠΑ θα εμπλακούν στην άσκηση πολιτικής του ΔΝΤ προς τη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *