Δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί – Σοκαριστική προφητεία για το 2017;

Πρόκειται για ισχυρισμό που ανακυκλώνεται τακτικά τα τελευταία χρόνια και υποστηρίζει πως το 2017 θα είναι χρονιά σημαντικών γεγονότων επειδή θα έχουμε «δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί«.

Το είδαμε στο newsbeast.gr, tromaktiko-blogspot.gr, hellasnow.com και πολλά άλλα.

Η συνέχεια στο λινκ: http://archive.is/9QUzO

 

Τι ισχύει

Η επίκληση στις προφητείες του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, είναι εξίσου δημοφιλής με αυτή των προφητειών του Αγίου Παϊσίου. Σε κάθε περίπτωση, μαγνητίζουν το βλέμμα του μέσου χρήστη του διαδικτύου και φέρνουν τα πολυπόθητα «κλικς».

Όπως θα δούμε στις παρακάτω εικόνες, η προφητεία «εκπληρώνεται» σχεδόν κάθε χρόνο.

http://archive.is/faVXO

http://archive.is/7e5g9

http://archive.is/0gWJK

http://archive.is/WQeDj

Εξαίρεση αποτελεί ο μοναχός Μάξιμος που προβλέπει το 2018 ως έτος εκπλήρωσης της προφητείας που συμπίπτει με τη δική του «προφητεία» για τη Δευτέρα Παρουσία:

http://archive.is/IGblA

 

Φαίνεται λοιπόν πως ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει κατά το δοκούν τη προφητεία του Πατροκοσμά, αρκεί να τον βολεύει η ημερομηνία.

Ο Πατροκοσμας λοιπόν, ουδέποτε είπε πως το 2017 θα είναι η χρονιά των μεγάλων γεγονότων. Σε κάθε περίπτωση, η τακτική επίκληση στο όνομά του γίνεται συνήθως για λόγους κλικοθηρίας.

 

 

 

 

 

One thought on “Δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί – Σοκαριστική προφητεία για το 2017;

  1. Εγώ θυμάμαι στο σχολείο, στο δημοτικό (μέσα 10ετίας 80) που ο δάσκαλος μας είχε πει ότι η προφητεία του Πατροκοσμά: «Θα έρθει (το ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί», αφορούσε την 25η Μαρτίου 1821 που τότε, το 1821, το Πάσχα συνέπεσε με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου κι αυτό γιατί τότε ίσχυε το παλιό ημερολόγιο. Βέβαια ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ότι το 1821 το Πάσχα έπεσε 10 Απριλίου. Από τότε λοιπόν υπήρχαν αυτοί οι μύθοι, απλά τώρα γιγαντώθηκαν!

    Σημ.: Το Πάσχα «των Ορθοδόξων» υπολογίζεται με το παλιό ημερολόγιο ενώ το Πάσχα «των Καθολικών» υπολογίζεται με βάση το νέο ημερολόγιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *