Δημιούργησαν υβρίδιο ανθρώπου και χοίρου – Καταρρίπτεται

Μια είδηση που ανακυκλώθηκε πρόσφατα κάνει λόγο για τη δημιουργία από επιστήμονες υβριδίου ανθρώπου-χοίρου και συνοδευόμενο από χαρακτηρισμούς όπως «αποτρόπαιο», «που πάμε τελικά…» κτλ.

Ο ισχυρισμός είναι υπερβολικός όπως θα δούμε παρακάτω.

Στο tromaktiko.blogspot.gr, διαβάζουμε:

Η συνέχεια στο λινκ: http://archive.is/LWbZe

Τι ισχύει

Για πρώτη φορά, δημιουργήθηκαν έμβρυα που περιέχουν γονίδια 2 διαφορετικών ειδών στα πλαίσια των επιστημονικών προσπαθειών για τη δημιουργία ανθρώπινων οργάνων στο σώμα ενός ζώου. Όμως αυτή η προοπτική είναι ακόμη μακρινή, καθώς υπάρχουν πολλές τεχνικές δυσκολίες.

Ανθρώπινα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα εισήχθησαν σε έμβρυο χοίρου, το οποίο στη συνέχεια εμφυτεύθηκε σε μια γουρούνα για διάστημα έως ενός μήνα (μετά τα έμβρυα αφαιρέθηκαν για μελέτη, προτού υπάρξει γέννα).

Χίμαιρα;

Υπάρχουν 2 τρόποι για να δημιουργηθεί ένα υβρίδιο. Είτε με τη μεταμόσχευση κάποιου οργάνου από ένα είδος σε κάποιο άλλο, είτε με την εισαγωγή γενετικού υλικού από διαφορετικό είδος σε ένα έμβρυο. Στη πρώτη περίπτωση, το όργανο θα απορριφθεί από το ανοσοποιητικό σύστημα του δέκτη και στη δεύτερη, υπάρχει η πιθανότητα το έμβρυο να μεγαλώσει ενσωματώνοντας το νέο κώδικα. Και στη δεύτερη περίπτωση οι πιθανότητες απόρριψης είναι μεγάλες, ωστόσο οι χοίροι έχουν αρκετά μεγάλη ομοιότητα με τους ανθρώπους (τα όργανα ανθρώπου-χοίρου μοιάζουν πολύ).

Στη περίπτωση της νέας έρευνας, εάν τα έμβρυα γεννιόνταν, θα διέθεταν 1 ανθρώπινο κύτταρο ανά 100.000 δικά τους. Από τα 2.075 έμβρυα που εμφυτεύθηκαν, μόνο τα 186 επιβίωσαν και συνέχισαν να αναπτύσσονται μέσα στους θηλυκούς χοίρους για μόλις 3 έως 4 εβδομάδες.

Αν και το επίτευγμα είναι πρωτοποριακό, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετά χρόνια πριν δούμε χοίρους με ανθρώπινα όργανα.

Από τα ανωτέρω προκύπτει πως τα περί υβριδίου ανθρώπου-χοίρου και των «αποτρόπαιων» επιπτώσεων αυτής της εξέλιξης, δεν έχουν καμία σχέση με τη πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *