Τα μέλη της Χρυσής Αυγής ΔΕΝ «εισέβαλαν» σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας, για να ποζάρουν πάνω σε άρμα μάχης

Από εχθές κυκλοφορούν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για μέλη της Χρυσής Αυγής να ποζάρουν επάνω σε άρμα μάχης εντός κάποιου στρατοπέδου που δεν κατονομάζεται.

Όπως θα δούμε παρακάτω, κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Στο ethnos.gr διαβάζουμε:

Η συνέχεια στο λινκ: http://archive.is/BUDZv

 

Τι ισχύει

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού:

Οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος παρουσιάζουν οπλικό σύστημα, συγκεκριμένα Αντιαεροπορικό Πυροβόλο τύπου Μ-42, το οποίο έχει αποσυρθεί από το οπλοστάσιο του Στρατού Ξηράς εδώ και 30 χρόνια περίπου και δεν υπάρχει σε κανένα στρατόπεδο του Ελληνικού Στρατού.

– Τέτοιου είδους οπλικά συστήματα, ευρίσκονται ως εκθέματα σε ανοικτούς χώρους σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κατά συνέπεια η πρόσβαση σε αυτά είναι ελεύθερη«.

Πράγματι, αυτό που βλέπουμε στην εικόνα είναι ένα αυτοκινούμενο αντιαεροπορικό σύστημα M-42 Duster (και όχι άρμα μάχης). Επρόκειτο για σύστημα αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως (κατασκευή c. 1952-1959), με κάποιες μονάδες να υπηρετούν στον Ελληνικό Στρατό, προερχόμενες από γερμανικά αποθέματα κατά τις δεκαετίες του ’70 και ’80.

http://www.tanks-encyclopedia.com/coldwar/US/M42_Duster.php

Κάποια εξ αυτών, εκτίθενται σήμερα σε μουσεία ή ανοιχτούς χώρους, κάποια άλλα πιθανότατα χρησιμοποιούνται ως στόχοι σε ανοιχτά πεδία βολών και η πρόσβαση είναι εύκολη για τον οποιονδήποτε όπως μπορούμε να δούμε στις παρακάτω εικόνες:

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως χρυσαυγίτες μπήκαν σε στρατόπεδο και φωτογραφήθηκαν πάνω σε άρμα μάχης, καταρρίπτεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *