ΔΕΝ επιβεβαιώνεται η “προφητεία” του Άγιου Παϊσίου για το 2018

You are currently viewing ΔΕΝ επιβεβαιώνεται η “προφητεία” του Άγιου Παϊσίου για το 2018

Είναι αλήθεια πως ο Άγιος Παΐσιος είχε πει πως από το 2018 και μετά θα δούμε πολλά στην οικονομία και πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και άσχημες;

Στο mimoupeis.blogspot.gr πρόσφατα και στο newsbomb.grmakeleio.gr, κτλ παλιότερα διαβάζουμε:

Τι προφήτευσε ο Άγιος Παΐσιος για το 2018;

Ανά διαστήματα, κυκλοφορούν άρθρα με προφητείες του Παϊσίου, σχετικά με την τρέχουσαή κάποια μελλοντική οικονομική κρίση. Επειδή όπως συνηθίζεται με τις προφητείες, ο Άγιος δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία αρχής και τέλους, αυτές ερμηνεύονται κατά το δοκούν.

Το άρθρο του makeleio.gr, είναι προϊόν αντιγραφής και παραποίησης άρθρου που δημοσιεύτηκε στο iefimerida.gr, το οποίο με τη σειρά του, αποτελεί μετάφραση ξένων άρθρων.

O αρθρογράφος του makeleio.gr, πήρε το μεταφρασμένο άρθρο από το iefimerida.gr, άλλαξε τον τίτλο από «Eurasia Group: Οι 10 γεωπολιτικοί κίνδυνοι το 2018- Μπορεί να πυροδοτήσουν παγκόσμια κρίση αντίστοιχη του 2008» σε «Επιβεβαίωση Γέροντα Παϊσίου Για Το 2018! Η Συγκλονιστική Προφητεία Του» και πρόσθεσε μια μικρή εισαγωγή που αναφέρει «Είχε πει ο Άγιος Παίσιος πως από το 2018 και μετά θα δούμε πολλά στην οικονομία και πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και άσχημες. Ας δούμε τι γράφει το Eurasia group» και δημιούργησε μια ολοκαίνουργια «προφητεία» του Αγίου Παϊσιου, σχετικά με «ραγδαίες και άσχημες» εξελίξεις στην οικονομία.

Το πρόβλημα όμως είναι πως η πραγματική είδηση, όπως βγαίνει μέσα από την ανάλυση του Eurasia Group, είναι μια αυξημένη πιθανότητα για μεγάλη γεωπολιτική και όχι οικονομική κρίση μέσα στο 2018, που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το γεωπολιτικό αντίστοιχο της κρίσης του 2008 (But if we had to pick one year for a big unexpected crisis—the geopolitical equivalent of the 2008 financial meltdown—it feels like 2018).

Εν ολίγοις, δεν υπάρχει επιβεβαίωση προφητείας για οικονομική κρίση μέσα στο 2018 από το Eurasia Group, αλλά πιθανότητα εκδήλωσης γεωπολιτικής κρίσης. Η απροσεξία του αρθρογράφου ή προσπάθεια αλίευσης κλικς μέσω εκμετάλλευσης της δημοφιλίας του Αγίου Παϊσίου, γέννησε μια νέα «προφητεία».

http://ellinikahoaxes.gr/2018/01/06/paisios-profiteia-2018/