Ογκολόγος συνιστά αποφυγή χημειοθεραπειών και πουλά μαντζούνια για το καρκίνο

You are currently viewing Ογκολόγος συνιστά αποφυγή χημειοθεραπειών και πουλά μαντζούνια για το καρκίνο

Πόσο αμήχανα θα μπορούσε να αισθανθεί ένας ελεγκτικός μηχανισμός για τη προάσπιση της δημόσιας υγείας στη χώρα μας (πχ Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών), όταν ένα μέλος του με την εξειδίκευση του ογκολόγου, συστήνει μαντζούνια σε καρκινοπαθείς και τους συμβουλεύει να αποφεύγουν τις χημειοθεραπείες επειδή προκαλούν καρκίνο;

Η φύση του παραπάνω ερωτήματος είναι φυσικά ρητορική, διότι ο ΙΣΑ, γνωρίζει από παλιά τη δράση της ογκολόγου Σαββούλας Μάλλιου-Κριαρά και επιλέγει να την αγνοεί τη στιγμή που ζωές ασθενών ενδέχεται να βρίσκονται σε κίνδυνο. Το τελευταίο πόνημα της ογκολόγου, έχει τίτλο “Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες προκαλούν καρκίνο” και υπότιτλο “Σταματήστε να κάνετε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες“, ενώ καταλήγει στη διαπίστωση “Σταματήστε να κάνετε χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες. Αντιμετωπίστε τον καρκίνο σας και τις άλλες ασθένειές σας με φυσικούς τρόπους, σύμφωνα με το Μοριακό Προφίλ του όγκου.” Εάν αυτό δεν είναι ο ορισμός της παραπλάνησης ασθενών, τότε δεν ξέρουμε τι είναι…

 

Το παραπάνω άρθρο αναρτήθηκε στη σελίδα “ΠΡΟΛΗΨΗ, ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΙ ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ (PREDICT)” στο Facebook την οποία διαχειρίζεται η κα Μάλλιου-Κριαρά και αριθμεί 4.737 μέλη.

Ο τίτλος της σελίδας είναι ενδεικτικός του περιεχομένου της. Σε αυτή θα βρούμε θεραπευτικές προτάσεις για το καρκίνο με την “υπογραφή” μιας ογκολόγου (μέλους του ΙΣΑ επαναλαμβάνουμε), καθώς και αγγελίες διατροφικών συμπληρωμάτων του eshop της, τα οποία παρουσιάζονται ως φάρμακα. Κοινώς, μια γιατρός-ογκολόγος, έχει στήσει μια επιχείρηση που προωθεί μαντζούνια σε καρκινοπαθείς!

Παράδειγμα δείτε εδώ και εδώ, εδώ και εδώ και τέλος εδώ και εδώ.

“Θεραπεία του καρκίνου” με καφέ από ρίζα ραδικιού
“Πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου” με βιταμίνες

Δε ξέρουμε εάν η πώληση μαντζουνιών (με τη μορφή συμπληρωμάτων) για τη θεραπεία του καρκίνου είναι παράνομη, σίγουρα όμως είναι ανήθικη και δυνητικά επικίνδυνη.

Οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες προκαλούν καρκίνο;

Είναι αλήθεια πως τόσο οι χημειοθεραπείες, όσο και οι ακτινοθεραπείες, συνοδεύονται συνήθως από σημαντικές παρενέργειας όπως η μικρή πιθανότητα ανάπτυξης δευτερογενών καρκίνων. Αυτό είναι κάτι που είναι γνωστό στην ιατρική κοινότητα και δεν αποτελεί κάποιο κρυμμένο μυστικό. Πριν όμως ρίξουμε στη πυρά τη συμβατική ιατρική (επικαλούμενοι πηγές όπως το The Truth About Cancer όπως η κα Μάλλιου-Κριαρά), θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν κάποια σημαντικά δεδομένα.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου και τα υπάρχοντα θεραπευτικά σχήματα, συμπεριλαμβανομένης της χημειοθεραπείας και ακτινοθεραπείας, επιτρέπουν, κατά μέσο όρο, επιβίωση άνω των 10 χρόνων στο 50% των καρκινοπαθών. Μόλις τη δεκαετία του ‘70, αυτό το ποσοστό έφτανε μετά βίας έφτανε το 25%. Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού, έχουν σήμερα 78% πιθανότητα επιβίωσης άνω των 10 ετών, σε σχέση με το 40% πριν 40 χρόνια. Στη περίπτωση του καρκίνου των όρχεων, τα αντίστοιχα νούμερα για τους άνδρες, αυξήθηκαν από 69 σε 98%. Για το κακόηθες μελάνωμα, τα ποσοστά επιβίωσης αυξήθηκαν από 46 σε 89%. Ακόμη και σε δύσκολες περιπτώσεις όπως ο καρκίνος στον εγκέφαλο, αν και η επιβίωση πέραν της 10ετίας βρίσκεται μόλις στο 13%, έχει τουλάχιστον διπλασιαστεί σε σχέση με πριν 40 χρόνια.

Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρίας όμως (όπως και κάθε σοβαρός οργανισμός υγείας), συνιστούν ως μοναδικές θεραπευτικές μεθόδους, τη χημειοθεραπεία, την ακτινοθεραπεία και το χειρουργείο. Επισημαίνει μάλιστα, πως ειδικά η χημειοθεραπεία, έχει πολύ καλά αποτελέσματα στα παιδιά, διότι είναι καρκίνοι που αναπτύσσονται γρήγορα και τα περισσότερα χημειοθεραπευτικά σκευάσματα, είναι σχεδιασμένα να αντιμετωπίζουν κύτταρα με γρήγορη ανάπτυξη, όπως τα καρκινικά. Πρέπει να επισημανθεί επίσης, πως η άνω των πέντε ετών επιβιωσιμότητα, βρίσκεται σήμερα στο 80%, σε σχέση με το 58% της δεκαετίας του ’70.

Επιπλέον

Μια πρόσφατη μελέτη έρχεται να προσδώσει βαρύτητα σε αυτό που οι επιστήμονες ήδη γνωρίζουν εδώ και χρόνια, δείχνοντας πως εάν απομακρυνθείτε από την «ιατρική βασισμένη σε αποδείξεις» υπέρ των εναλλακτικών θεραπειών για τη θεραπεία του καρκίνου, είναι πιο πιθανό να πεθάνετε από την ασθένειά σας. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι μετά από πέντε χρόνια, το 78,3% των ανθρώπων που επέλεξαν συμβατική ιατρική περίθαλψη ήταν ακόμα ζωντανοί. Δυστυχώς, μόνο το 54,7% των ατόμων που επέλεξαν εναλλακτικές θεραπείες ήταν ακόμα ζωντανά μετά τη πάροδο της πενταετίας, με τη πλειοψηφία των επιζώντων να έχουν χρησιμοποιήσει εν μέρη και συμβατικές θεραπείες.

Η θέση της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων για τη γιατρό που θεραπεύει το καρκίνο με χυμούς και μαντζούνια

Πρόσφατα, η Εταιρία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, εξέδωσε δελτίο τύπου που κατακεραυνώνει την ογκολόγο Σαββούλα Μάλλιου-Κριαρά, επειδή παροτρύνει τους ασθενείς «να μην ακούνε τους ογκολόγους» και «να σταματήσουν να υποβάλλονται σε συμβατικές θεραπείες», γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σε αυτό μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

Μεταξύ διαφημιστικού περιεχομένου και απλοποιημένων επιστημονικών δεδομένων διατυπώνονται αόριστες και μη τεκμηριωμένες κατηγορίες για την εταιρεία μας. Λίγο έως πολύ με μορφή διεθνούς συνωμοσίας, η ογκολογική κοινότητα φέρεται ως εκμεταλλευόμενη τους ασθενείς με καρκίνο στο όνομα του κέρδους με συνεργάτες τη φαρμακευτική βιομηχανία και τις κυβερνήσεις. Πέρα από τις προφανείς υπερβολές και ανακρίβειες, παροτρύνονται ασθενείς «να μην ακούνε τους ογκολόγους» και «να σταματήσουν να υποβάλλονται σε συμβατικές θεραπείες», γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.
Η κα. Μάλλιου-Κριαρά διαγράφηκε από την εταιρεία μας το 2012 για αντιδεοντολογική συμπεριφορά που ερχόταν σε αντίθεση με τις αρχές και το καταστατικό της εταιρείας. Οι θέσεις της εταιρείας μας σχετικά με τα παραπάνω δημοσιεύματα έχουν γνωστοποιηθεί στο Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (Ι.Σ.Α.). Η Ε.Ο.Π.Ε. ως επιστημονική εταιρεία εγγυάται τη βέλτιστη ιατρική φροντίδα των ασθενών με καρκίνο, όπως αυτή προβλέπεται από τις βασικές αρχές κλινικής άσκησης της ιατρικής και τους διεθνείς κανόνες ορθής κλινικής πρακτικής (good clinical practice, GCP). Επιπλέον επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματος προάσπισης της εταιρείας από ανυπόστατες κατηγορίες και απρόσκοπτης πρόσβασης των ασθενών σε ορθή ογκολογική φροντίδα.”

 

Αντί επιλόγου

Η κα Μάλλιου-Κριαρά, πρόσφατα αναδημοσίευσε περσινό άρθρο της, καλώντας ουσιαστικά τους καρκινοπαθείς να μην κάνουν χημειοθεραπείες.

Το τραγικό του ισχυρισμού είναι πως επικαλείται βίντεο του “The Truth About Cancer” (δείτε τι είναι εδώ), όπου πρωταγωνιστούν διεθνούς φήμης τσαρλατάνοι όπως ο Ty Bollinger (πρόκειται για Αμερικανό επιχειρηματία που προωθεί εναλλακτικές θεραπείες για το καρκίνο, αρνητής των εμβολιασμών και αρνητής της θεωρίας των μικροβίων (germ theory), δηλαδή του γεγονότος πως πολλές ασθένειες προκαλούνται από παθογόνους μικροοργανισμούς)  και παραθέτει τη μαρτυρία του Chris Wark που ισχυρίζεται πως θεράπευσε το καρκίνο του με “φυσικούς τρόπους” κάτι που έχει διαψεύσει ήδη από το 2013 το Science Based Medicine, αλλά και το Quackwatch πιο πρόσφατα.

Υπενθυμίζουμε πως η κα Μάλλιου-Κριαρά είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος γνωρίζει τους αντιεπιστημονικούς ισχυρισμούς της, δίχως (εξ όσων γνωρίζουμε) να έχει προβεί έστω σε συστάσεις, την ίδια στιγμή που η Εταιρία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας έχει εκδώσει δελτίο τύπου που κατακεραυνώνει την ογκολόγο Σαββούλα Μάλλιου-Κριαρά, επειδή παροτρύνει τους ασθενείς «να μην ακούνε τους ογκολόγους» και «να σταματήσουν να υποβάλλονται σε συμβατικές θεραπείες», γεγονός που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.