Ο “Δρ” Μουρούτης προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του “για θεραπεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας”(!)

You are currently viewing Ο “Δρ” Μουρούτης προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του “για θεραπεία και πλήρη αποκατάσταση της υγείας”(!)

Η περίπτωση του “δρ” Κωνσταντίνου Μουρούτη, απέκτησε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα πριν από ένα χρόνο, όταν αποκαλύφθηκε πως για πολλά χρόνια, περιδιάβαινε την Ελλάδα δίνοντας ομιλίες και κάνοντας σεμινάρια υποδυόμενος το γιατρό, ενώ δεν είναι. Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν, έπεσαν ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι πλέον γνωστό πως έπειτα και από έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας (ΣΕΥΥΠ), ο κ. Μουρούτης “Δεν είναι γιατρός, αλλά μιλάει ως γιατρός και καταθέτει απόψεις για σοβαρά ιατρικά θέματα.” Αν και μετά από αυτές τις αποκαλύψεις ο “δρ” Μουρούτης “αναδιπλώθηκε” αποσύροντας πολλούς από τους αναληθείς ισχυρισμούς του, ένα χρόνο μετά, τον βλέπουμε να προσκαλεί και πάλι ασθενείς για “θεραπεία & πλήρη αποκατάσταση της υγείας.”

Το παραπάνω κείμενο, προέρχεται από την ιστοσελίδα του “δρ” Μουρούτη και είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για νεότερη προσθήκη, διότι πριν λίγο καιρό, ήταν λιγότερο “προκλητικός” στους ισχυρισμούς του. Τι σημαίνει αυτό; ο -γιατρός χωρίς πτυχία- Κων/νος Μουρούτης, θεωρεί πως ο απλός κόσμος, έχει κοντή μνήμη και έχει ξεχάσει το περσινό σκάνδαλο.

Επειδή όμως εμείς δεν ξεχνάμε, θα σας απαριθμήσουμε τα κατορθώματα του “δρ” Μουρούτη, όπως προέκυψαν μέσα από τις έρευνές μας.

Φτάνοντας στο σήμερα

Αφού πέρασε σχεδόν ένας χρόνος από τις εις βάρους του αποκαλύψεις, ο “δρ” Μουρούτης, συνεχίζει να κάνει αυτό που γνωρίζει καλύτερα, δηλαδή να καταπιάνεται με ιατρικά θέματα και να συμβουλεύει ανθρώπους, χωρίς να είναι γιατρός.

Last but not least

Όπως προαναφέραμε, ο “δρ” Μουρούτης επιδίδεται και πάλι στις γνωστές του δραστηριότητες (βιωματικά σεμινάρια, “workshops” κτλ), ομιλώντας για ζητήματα τα οποία αποδεδειγμένα δε κατέχει (ο ίδιος έχει παραδεχτεί πως δεν είναι γιατρός). Πριν λίγες ημέρες, βρέθηκε στη Κύπρο να μιλήσει για το καρκίνο. Στη παρακάτω ανακοίνωση, τον βλέπουμε να “αναμασά” το γνωστό παραμύθι των “εναλλακτικών θεραπευτών”/κομπογιαννιτών/ψευτογιατρών/τσαρλατάνων κτλ, πως η σύγχρονη συμβατική ιατρική, χάνει το πόλεμο ενάντια στο καρκίνο.

Υπάρχει ελπίδα;

Από τη στιγμή που το εμπόριο ελπίδας, λειτουργεί πολλές φορές με την ανοχή και την «άδεια» επίσημων φορέων, δεν πρόκειται να σταματήσει το φαινόμενο.

Τα παραδείγματα, πολλά και τα έχουμε αναλύσει εκτενώς.

α) Ο «ακαδημαϊκός» – ραβδοσκόπος – μέντιουμ που κάνει «θεραπείες» μέσω τηλεφώνου και skype και δρα ανενόχλητος από το 2002, όταν απόκτησε «ενόραση» ξαφνικά μια ημέρα που ανέβαινε τον Όλυμπο.

β) Η ογκολόγος που θεραπεύει το καρκίνο με χυμούς και αρθρογραφεί εναντίον των συμβατικών θεραπειών και είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

γ) Ο γιατρός – ομοιοπαθητικός που θεραπεύει το καρκίνο με διαλύματα νερού και ζάχαρης και είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

δ) Ο παιδίατρος – διδάκτωρ του Παν. Αθηνών, που «θεραπεύει» τους ασθενείς με βιοσυντονισμό και συνιστά αποφυγή χημειοθεραπειών.

ε) Ο πρώην στρατιωτικός ιατρός, νυν ομοιοπαθητικός που υποστηρίζει πως τα βακτήρια και οι ιοί δεν ευθύνονται για ασθένειες, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να συνιστά την αποφυγή χρήσης προφυλακτικού για σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ), διότι είναι περιττή εφόσον υπάρχει… ισχυρό ανοσοποιητικό!

Φυσικά υπάρχουν εκατοντάδες ακόμη “θεραπευτές” που χρησιμοποιούν το διαδίκτυο ως εργαλείο για να προσελκύουν θύματα. Το Facebook είναι γεμάτο από σελίδες ομοιοπαθητικών και λοιπών τσαρλατάνων, που προωθούν αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα και θεραπείες σε απελπισμένους ασθενείς.

Η περίπτωση του αυτοαποκαλούμενου “δρ” (χωρίς πτυχία και γνώσεις περί ιατρικής) Κων/νου Μουρούτη, είναι μια από αυτές τις περιπτώσεις.