Το Youtube διέγραψε το κανάλι του αρχιτσαρλατάνου Mike Adams (και δεν μπορούμε να πούμε ότι στεναχωρηθήκαμε…)

Στις αρχές του μήνα, το Youtube κατέβασε το κανάλι του Natural News, που περιείχε πάνω από 1.700 βίντεο, με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης του Mike Adams, να κάνει λόγο για πρωτοφανή λογοκρισία και να καλεί σε «τζιχάντ» κατά αριστερών οργανώσεων που απεχθάνονται το Χριστιανισμό και τη δεύτερη τροπολογία του Αμερικανικού Συντάγματος. Γιατί όμως το Youtube προέβη σε αυτή τη πράξη;

Το Youtube, δεν ξύπνησε μια ωραία πρωία και αποφάσισε να κατεβάσει το κανάλι του Mike Adams από καπρίτσιο. O κ. Adams, είναι δημιουργός της ιστοσελίδας Natural News, ίσως του μεγαλύτερου σάιτ παγκοσμίως που προωθεί επικίνδυνες ψευδοϊατρικές πρακτικές.

Το Natural News είναι εξαιρετικά δημοφιλές με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις σε καθημερινή βάση και 7.000.000 μοναδικούς επισκέπτες μηνιαίως. Παράλληλα, είναι διαβόητο για τον όγκο ψευδών ειδήσεων που διακινεί και έχουν να κάνουν με θεωρίες συνωμοσίας και ιατρικά θέματα. Ειδικά για το δεύτερο σκέλος, το μέγεθος του ψεύδους έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Πριν λίγα χρόνια, είχαν δημοσιεύσει μια ομοιοπαθητική «θεραπεία» για τον Εμπόλα που απαιτούσε τον ενδοφλέβιο εμβολιασμό με ζωντανό ιό! Μετά από αντιδράσεις, το δημοσίευμα κατέβηκε.

Το Natural News είναι αυτό που είχε δώσει ώθηση στο γνωστό μύθο πως οι γιατροί αρνούνται τις χημειοθεραπείες για τον εαυτό τους.

Ο αντιεμβολιασμός, η χημειοφοβία και η αποφυγή σχεδόν όλων των μεθόδων της συμβατικής ιατρικής, αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση, με πολλούς να κάνουν λόγο για μια εξαιρετικά επικίνδυνη ιστοσελίδα. Πολλά από τα δημοσιεύματά τους έχουν φτάσει και στην Ελλάδα και φιλοξενούνται τακτικά από ιστοσελίδες και μπλογκς του λεγόμενου «αφυπνισμένου διαδικτύου». Μερικά παραδείγματα θα βρείτε εδώεδώεδώ και εδώ.

Μερικές ακόμη τρελές θεωριες του Mike Adams, υποστηρίζουν πως ο Bill Gates και η Microsoft, αναπτύσουν ειδικό ιό της γρίπης που θα στοχεύει συγκεκριμένες εθνικές ομάδες, στα πλαίσια ενός σατανικού προγράμματος ευγονικής, διαδίδει ότι μας ψεκάζουν, ενώ θεωρεί πως εξυφαίνεται μια μυστική συνωμοσία κατά της δεύτερης τροπολογίας του Αμερικανικού Συντάγματος, που δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να κατέχουν όπλα.

Φυσικά η ενασχόληση του Adams με το «εναλλακτικό», δεν είναι τόσο αγνή όσο θα ήθελε ο ίδιος να τη παρουσιάσει. Μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος store.naturalnews.com, ο αναγνώστης μπορεί να βρει μια ευρεία γκάμα προϊόντων και συμπληρωμάτων σε διόλου ευκαταφρόνητες τιμές. Εξάλλου, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, με άσκηση, σωστή διατροφή και συμπληρώματα για αποτοξίνωση (δείτε εδώ γιατί η αποτοξίνωση είναι μύθος), ο οργανισμός μπορεί να προφυλαχθεί και να θεραπευτεί οποιαδήποτε ασθένεια.

Σύμφωνα με το McGill Office for Science and Society, ο Mike Adams, βρίσκεται πίσω από τουλάχιστον 50 ιστοσελίδες που διαδίδουν παραπληροφόρηση, πάνω σε ιατρικά θέματα, θεωρίες συνωμοσίας, τεχνοφοβία κτλ. Μέσα από αυτές τις σελίδες βέβαια, προωθεί τα προϊόντα του όπως τη χλωρέλλα, που ισχυρίζεται ότι προλαμβάνει το καρκίνο.

Επομένως, με βάση όλα τα ανωτέρω, δε μπορούμε να πούμε ότι στεναχωρηθήκαμε ιδιαίτερα που το Youtube αποφάσισε να κατεβάσει το κανάλι ενός τσαρλατάνου.