Πως θα ήταν η ζωή μας εάν η Γη ήταν επίπεδη;

You are currently viewing Πως θα ήταν η ζωή μας εάν η Γη ήταν επίπεδη;

 

Πρόκειται ίσως για την πιο τρελή θεωρία συνωμοσίας που κυκλοφορεί εκεί έξω. Οι οπαδοί της θεωρίας της επίπεδης Γης, ή flaterthers, διατείνονται πως ο πλανήτης μας, δεν είναι πλανήτης, αλλά μια επίπεδη επιφάνεια που αιωρείται στο κενό του διαστήματος. Υποστηρικτές υπάρχουν και στη χώρα μας και για αυτό το λόγο, αξίζει να αναρωτηθούμε πως θα ήταν η ζωή μας, εάν η Γη ήταν όντως επίπεδη.

Ο πρώτος που απέδειξε πως η Γη είναι σφαιρική και εφάρμοσε επιστημονική μέθοδο για τη μέτρηση της περιφέρειας της, ήταν ο Ερατοσθένης ο Κυρηναίος (276-194 π.Χ.). Πριν από 2.200 χρόνια, με πενιχρά μέσα και χρησιμοποιώντας τη λογική, ένας Έλληνας κατέρριψε τη θεωρίας της επίπεδης Γης.

Αν η Γη ήταν επίπεδη, ο μανδύας, ο εξωτερικός και εσωτερικός πυρήνας της, δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Μόνο ένας φλοιός που αιωρείται στο κενό του διαστήματος σαν γαλαξιακό φρίσμπι. Το νότιο ημισφαίριο θα έπρεπε να αναστραφεί και να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με το βόρειο.

Χωρίς μανδύα και πυρήνα, δεν θα υπήρχε μαγνητικό πεδίο και η Γη θα αποστειρωνόταν από τη θανατηφόρα κοσμική ακτινοβολία. Κάθε μορφή ζωής, θα ήταν αδύνατη.

Την ίδια στιγμή, η Αρκτική θα έπρεπε να καταβυθιστεί για να έρθει στο ίδιο επίπεδο με όλα τα υπόλοιπα, αλλά μια τέτοια περίπτωση θα προκαλούσε κατακλυσμιαίες καταστροφές, όπως σεισμούς κτλ, προκαλώντας τη καταστροφή του γιγαντιαίου φρίσμπι.

Όταν όλα θα ηρεμούσαν και εφόσον υπήρχε πιθανότητα να έχει επιβιώσει κάποια μορφή ζωής, σε ότι είχε απομείνει, δεν θα υπήρχε τεκτονική δραστηριότητα, λόγω των κινήσεων του (ανύπαρκτου) μανδύα. Αυτό θα ήταν ευχάριστο για σεισμογενείς περιοχές, αλλά νησιά όπως η Χαβάη που είναι ουσιαστικά ένα τεράστιο ηφαίστειο, δεν θα έπρεπε να υπήρχαν.

Αν και θα είχαμε βαρύτητα, αυτή θα ήταν στο 1% της παρούσας, δεδομένης μόνο της παρουσίας ενός λεπτού φλοιού. Υποθέτοντας πως η Γη αποτελείται μόνο από έναν φλοιό, με περίπου το ίδιο πάχος σε όλη την επιφάνεια και υποθέτοντας ότι αποτελείται κυρίως από γρανιτικά πετρώματα, θα μπορούσαμε να εισάγουμε αυτά τα δεδομένα στον λεγόμενο νόμο του Gauss για να υπολογίσουμε τη βαρύτητα. Αυτή υπολογίζεται σε 9.8 μέτρα το δευτερόλεπτο εις το τετράγωνο. Εάν η Γη ήταν επίπεδη, η τιμή θα έπρεπε να είναι μόλις μερικά εκατομμυριοστά του μέτρου το δευτερόλεπτο εις το τετράγωνο. Αυτό σημαίνει πως πρακτικά δεν θα είχαμε βαρύτητα και αν τολμούσαμε να πηδήξουμε, θα εκτινασσόμασταν στο κενό του διαστήματος.

Αυτό όμως είναι το μικρότερο από τα προβλήματά μας. Η ατμόσφαιρά μας, συγκρατείται από τη βαρύτητα του πλανήτη, επομένως εάν η Γη ήταν επίπεδη, θα έπρεπε να μάθουμε να κρατάμε την αναπνοή μας, επ αόριστο.

Υπάρχουν και άλλοι λόγοι για τους οποίους η επίπεδη Γη είναι αδύνατο να υπάρχει. Κατ’ αρχάς, ο ήλιος θα έδυε την ίδια ώρα για όλον το πλανήτη. Δεν θα είχαμε επίσης διαφορετικές εποχές που προκαλούνται από τη μετατόπιση του άξονα της Γης.

Όλα τα ανωτέρω όμως, είναι μέρος μιας παγκόσμιας συνωμοσίας που περιλαμβάνει χιλιάδες συνεννοημένους ανθρώπους σε κυβερνήσεις, διαστημικές υπηρεσίες, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα κτλ, που θέλουν να μας πείσουν πως η Γη είναι σφαιρική!