ΔΕΝ ισχύουν εφιαλτικές προβλέψεις το 2018 από το διάσημο μέντιουμ που προέβλεψε το Brexit και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ

You are currently viewing ΔΕΝ ισχύουν εφιαλτικές προβλέψεις το 2018 από το διάσημο μέντιουμ που προέβλεψε το Brexit και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ

Είναι αλήθεια πως το 2018 θα λάβει χώρα μια αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και μια παγκόσμια επιδημία γρίπης που θα συνδέεται με τη βιοτρομοκρατία, σύμφωνα με το μέντιουμ που προέβλεψε το Brexit αλλα και τη νίκη του Nτ. Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές;

Στο newsbomb.gr, piraeuspress.gr, makeleio.gr κτλ πρόσφατα και στο newsbeast.gr κτλ παλιότερα, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Ο Craig Hamilton – Parker είναι ένα μέντιουμ από τη Μ. Βρετανία που πρόσφατα έκανε μερικές πολύ δυσοίωνες προβλέψεις για το 2018. Ο λόγος που έγινε πάλι θέμα στις βρετανικές tabloid τον περασμένο μήνα και κατόπιν σε ελληνικές ιστοσελίδες, είναι διότι υποτίθεται πως είχε προβλέψει με επιτυχία το Brexit, αλλά και την εκλογή του Nτ. Τραμπ στην αμερικανική προεδρία.

Στην Huffington Post όμως, διαβάζουμε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Parker είχε δηλώσει πως η Βρετανία θα εγκαταλείψει την ΕΕ μέσα στο 2016 και πως ο Μπόρις Τζόνσον, θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. Αν και το δημοψήφισμα έλαβε χώρα το 2016, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα αποχωρήσει από την ΕΕ πριν το 2019, ενώ η επόμενη πρωθυπουργός ήταν η Τερέζα Μέι.

Όσον αφορά τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές, αρχικά είχε προβλέψει νίκη του τότε υποψηφίου Τζεμπ Μπους (που αποχώρησε λίγο αργότερα), ο οποίος θα αρρώσταινε και θα αναγκαζόταν να παραιτηθεί. Κατόπιν δήλωσε πως ο Τραμπ θα κερδίσει και τελικά θα παραιτηθεί για τον ίδιο λόγο.

Οι “εύστοχες” προβλέψεις που επικαλούνται οι ξένες tabloid και τα ελληνικά δημοσιεύματα, δεν είναι τελικά τόσο ακριβείς, αλλά ποιος κοιτά τις λεπτομέρειες…

Αξίζει επίσης να δούμε μερικές ακόμη προβλέψεις του Craig Hamilton – Parker για το 2017, όπως δημοσιεύτηκαν στην Daily Star τον περασμένο Ιανουάριο. Μεταξύ άλλων, είχε προβλέψει πως:

  • Η Χίλαρι Κλίντον θα αποχωρήσει από τη πολιτική
  • Η Δανία και η Ιταλία θα αποχωρήσουν από την ΕΕ
  • Οικονομικό χάος σε Ευρώπη και Αμερική με ταραχές σε Ρώμη, Μαδρίτη, Βερολίνο, Παρίσι και Πράγα
  • Μεγάλη πυρκαγιά στη Βουλή των Κοινοτήτων
  • Τοξική ή βιολογική επίθεση σε σχολείο στην Ευρώπη
  • Παγκόσμια επιδημία γρίπης
  • Η έκλειψη σελήνης του Αυγούστου συμπίπτει με κραχ στο χρηματιστήριο

Δεν χρειάζεται να σας πούμε τι “βγήκε” από όλα τα ανωτέρω…

Γίνεται επομένως εύκολα κατανοητό πως οποιαδήποτε ανοησία δημοσιεύεται σε ξένες tabloid, αναπαράγεται και σερβίρεται ως “είδηση” ακόμη και από μεγάλες ελληνικές ιστοσελίδες για λόγους clickbait. Οι τρομολαγνικές προβλέψεις του μέντιουμ που (δεν) προέβλεψε τόσο την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ, καταρρίπτονται.