Απογοήτευση… Δεν υπάρχουν εξωγήινοι στον Oumuamua

Οι επιστήμονες δεν βρήκαν στοιχεία για τεχνητά σήματα που προέρχονται από το διαστρικό αντικείμενο Oumuamua, γεγονός που σημαίνει πως δεν πρόκειται για εξωγήινο διαστημόπλοιο. Το πρότζεκτ Breakthrough Listen ανακοίνωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα χρησιμοποιούσαν το Τηλεσκόπιο Green Bank στη Δυτική Βιρτζίνια για να μελετήσουν το αντικείμενο για σημάδια εξωγήινης ζωής.

Αυτές οι παρατηρήσεις διεξήχθησαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Το Breakthrough Listen σχεδιάστηκε για να αναζητήσει εξωγήινα σήματα σε άλλα μέρη του σύμπαντος, αλλά οι επιστήμονες αποφάσισαν να στρέψουν την προσοχή τους στο Oumuamua, καθώς είναι ένα τόσο μοναδικό αντικείμενο. Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, δεν υπάρχει το παραμικρό σημάδι πως ο αστεροειδής έχει τεχνητή προέλευση.

Εντοπίστηκε στο Ηλιακό μας Σύστημα τον Οκτώβριο του 2017. Λόγω της ταχύτητας και της τροχιάς του, μπορέσαμε να διαπιστώσουμε ότι ήταν πιθανώς ένας αστεροειδής από ένα άλλο πλανητικό σύστημα. Όσο απίθανο και να ακούγεται, οι επιστήμονες θέλησαν να ελέγξουν αν υπήρχε πιθανότητα να είναι τεχνητό αντικείμενο.

Οι υπολογισμοί της τροχιάς αποκάλυψαν πέρα από κάθε αμφιβολία ότι αυτό το σώμα δεν προέρχεται από το εσωτερικό του Ηλιακού μας Συστήματος, όπως όλοι οι αστεροειδείς ή κομήτες που έχουν παρατηρηθεί έως σήμερα, αλλά προέρχεται από τον διαστρικό χώρο. Το αντικείμενο ταξινομήθηκε ως ένας διαστρικός αστεροειδής και ονομάστηκε 1I / 2017 U1 (Oumuamua).

Επιπλέον, η πορεία του είναι φυσιολογική δεν εμφανίζει σημάδια τεχνητής καθοδήγησης.

Το ασυνήθιστο σχήμα του νεοανακαλυφθέντος διαστρικού αστεροειδή Oumuamua

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *