ΔΕΝ υπάρχει συγκάλυψη της θεραπείας του καρκίνου από το 1930

You are currently viewing ΔΕΝ υπάρχει συγκάλυψη της θεραπείας του καρκίνου από το 1930

Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφορούν τουλάχιστον από το 2013, ο Dr Royal Raymond Rife ανακάλυψε τη θεραπεία του καρκίνου ήδη από το 1930 και για αυτό το λόγο, εξοντώθηκε από το ιατρικό κατεστημένο.

Στο tromaktiko.blogspot.gr πρόσφατα και eglimatikotita.gr, diaforetiko.gr κτλ παλιότερα, διαβάζουμε:

Η συνέχεια εδώ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Στα ellinikahoaxes.gr, διαβάζουμε:

Σύμφωνα με τα συνωμοσιολογικά άρθρα, έχουμε τον  Dr Royal Raymond Rife να φτιάχνει ένα μικροσκόπιο με το οποίο μπορούσε να βλέπει όλους τους ιούς και να εξαφανίζει τους όγκους και μια συνωμοσία τον εξαφάνισε και προώθησε έναν πανηλίθιο σαν τον Αινστάιν, σύμφωνα με την αφυπνισμένη συνωμοσιολογική άποψη.

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική, ο Dr Royal Raymond Rife ήταν ένας Αμερικανός εφευρέτης ο οποίος δεν κατάφερε να πείσει την επιστημονική κοινότητα για τους ισχυρισμούς του, μετά την αποτυχία να αποδείξει και να πείσει την επιστημονική κοινότητα για την συσκευή του, ο Dr Royal Raymond Rife επέλεξε τον ασφαλή δρόμο και μίλησε για μια συνωμοσία εναντίον του

Κανείς δε σκότωσε τον Dr Royal Raymond Rife όπως ο τίλος του φανταστικού συνωμοσιολογικού άρθρου λέει, πέθανε σε ηλικία 83 ετών απογοητευμένος που οι συσκευές του δεν δούλεψαν και δεν συγκέντρωσαν την αποδοχή του επιστημονικού κόσμου.

Ας δούμε όμως από τι αποτελούταν αυτή η συσκευή σύμφωνα με ανάλυση ηλεκτρονικών από την Αυστραλία. Η συσκευή δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία μπαταρία των 9 βολτ μια καλωδίωση,ένα χρονόμετρο, δύο μικρούς σωλήνες χαλκού και έναν διακόπτη.

Στο άρθρο, μας λένε πως κανείς δεν έφτιαξε ξανά τη συσκευή του Dr Royal Raymond Rife, όμως υπήρξαν πολλοί οι οποίοι την έφτιαξαν κυρίως μετά την δημοσίευση του βιβλίου με τίτλο The Cure Cancre του Barry Lynes τη δεκαετία του 198ο  το οποίο εκθείαζε τη συσκευή του  Dr Royal Raymond Rife,κάνοντας λόγο για συνωμοσία της American Medical Association (ΑΜΑ).Καμία όμως απόδειξη δεν παρείχε στο βιβλίο του και έτσι δεν έγινε δεκτό από την  επιστημονική κοινότητα.

Σε τέτοιες περιπτώσεις,μη αποδοχής της θεωρίας, δεν υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος από το να κάνεις λόγο για συνωμοσία, ο στόχος κάτι παραπάνω από εμφανής, να πουλήσεις και να κερδίσεις.

Ας δούμε τώρα περιπτώσεις τσαρλατάνων αφυπνισμένων φαν της εναλλακτικής ιατρικής οι οποίοι αναζητούν θύματα για να πουλήσουν παραμύθια και να οικονομήσουν.

Το 1995 άρχισαν να πωλούν τη συσκευή μέσω του γνωστού συστήματος πυραμίδα κάτι που ευδοκιμεί και στις μέρες μας,φαντάζομαι θα έχετε υπόψιν σας ιατρικά σκευάσματα να προωθούνται με αυτό τον τρόπο βέβαια τώρα ο όρος πυραμίδα καλύπτεται πίσω από τη σύγχρονη έννοια του όρου και βαπτίστηκε MultiLevel Marketing MLM.

Προς τι ο παραλληλισμός με το MLM;Υπάρχουν  διάφορα ιατρικά θαυματουργά σκευάσματα που πωλούνται πλέον με αυτόν τον τρόπο,έχω και παράδειγμα αφυπνισμένης φίλης η οποία προσπάθησε να μου πουλήσει θαυματουργά σκευάσματα μιας εταιρίας που ούτε η ίδια ξέρει που ακριβώς βρίσκεται.

Όταν το MLM αρχίζει και μπαίνει μεταξύ φίλων τότε οι φιλικές σχέσεις πάνε περίπατο.

Το 2006 πωλήθηκαν σε αφελείς δεκάδες μη εγκεκριμένες τέτοιες συσκευές κατά τη διάρκεια συνεδρίου (όχι ιατρικού-επιστημονικού) στο Σιάτλ.

Το 1996 μία τέτοια περίπτωση φτάνει στο δικαστήριο όπου έμποροι της συσκευής δικάστηκαν για απάτη και μοίρασμα ψεύτικης ελπίδας.

Το 2002 ο John Bryon Krueger το πήγε ένα βήμα παραπάνω και λειτούργησε το Royal Rife Research Society, αποτέλεσμα 12ετής φυλάκιση

Από τις συσκευές αυτές υπήρξαν και θάνατοι οι οποίοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τις συμβατικές μορφές θεραπείας,σε μια περίπτωση δε ο πελάτης των φαν των εναλλακτικών θεραπειών πείστηκε για να εγκαταλείψει τις χημειοθεραπείες και να ακολουθήσει την θεραπεία τους.

Εν κατακλείδι, άλλη μία συνωμοσιολογική αφυπνισμένη θεωρία.Καταρρίπτεται.

http://ellinikahoaxes.gr/2015/05/17/royal-rife-cancer/

 

Επιπλέον

Το ενδιαφέρον για τον Rife αναβίωσε τη δεκαετία του 1980 από τον συγγραφέα Barry Lynes, ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “Η θεραπεία του καρκίνου που δούλεψε”. Το βιβλίο υποστήριξε ότι η συσκευή ακτίνας δέσμης του Rife θα μπορούσε να θεραπεύσει τον καρκίνο, αλλά ότι όλες οι αναφορές των ανακαλύψεών του “κρύφτηκαν”  στη δεκαετία του 1930 από μια ευρεία συνωμοσία με επικεφαλής τον αμερικανικό ιατρικό σύλλογο. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρία περιέγραψε τους ισχυρισμούς του Lynes ως αβάσιμους, χαρακτηρίζοντας το βιβλίο ως συνωμοσιολογικό και χωρίς να παραθέτει καμία επιστημονική τεκμηρίωση.

Ως απάντηση σε αυτό το ανανεωμένο ενδιαφέρον, οι συσκευές που έφεραν το όνομα του Rife άρχισαν να παράγονται και να διατίθενται στην αγορά τη δεκαετία του ’80. Αμέσως υπήρξαν αναφορές για απάτες και πολλοί που τις πωλούσαν, καταδικάστηκαν διότι ισχυρίζονταν πως μπορούν να θεραπεύσουν μια ευρεία γκάμα ασθενειών, όπως ο καρκίνος και το AIDS.

Αρκετοί θάνατοι προήλθαν από τη χρήση συσκευών Rife που χρησιμοποιήθηκαν αντί της συμβατικής ιατρικής. Σε μια περίπτωση, δικαστήριο των ΗΠΑ διαπίστωσε ότι ο έμπορος μιας συσκευής Rife είχε παραβιάσει το νόμο και ότι ως αποτέλεσμα των ενεργειών της, ένας ασθενής με καρκίνο είχε σταματήσει τη χημειοθεραπεία και πέθανε. Στην Αυστραλία, η χρήση των μηχανών Rife έχει κατηγορηθεί για το θάνατο καρκινοπαθών που μπορεί να είχαν θεραπευτεί με συμβατική θεραπεία.

Συμπέρασμα

Από όλα τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό πως ο Rife, ουδέποτε ανακάλυψε τη θεραπεία του καρκίνου. Εν κατακλείδι, άλλη μία συνωμοσιολογική αφυπνισμένη θεωρία καταρρίπτεται.