Διαδραστικός χάρτης αναπαριστά με μοναδικό τρόπο τις επιπτώσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος

You are currently viewing Διαδραστικός χάρτης αναπαριστά με μοναδικό τρόπο τις επιπτώσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος

Οι εμβολιασμοί είναι μια από τις πιο απίστευτες επιτυχίες της σύγχρονης ιατρικής. Έχουν καταφέρει να εξαλείψουν ή σχεδόν εξαφανίσουν, θανατηφόρες ασθένειες που μέχρι πριν λίγες δεκαετίες, στοίχιζαν χιλιάδες ζωές. Η επιτυχία των εμβολίων, σε συνδυασμό με την αδύναμη συλλογική μνήμη των ανθρώπων και κυρίως η απάτη που έχει στηθεί γύρω από τον αντιεμβολιασμό (πχ πλαστές μελέτες), έχουν οδηγήσει πολλούς ανθρώπους στην αποφυγή των εμβολιασμών, δίχως να υπάρχει προφανής λόγος.

Το αμερικανικό μη κερδοσκοπικό think tank Council on Foreign Relations, δημιούργησε ένα διαδραστικό χάρτη που περιγράφει λεπτομερώς το καταστροφικό αποτέλεσμα αυτών των κακών επιλογών.

Ο διαδραστικός χάρτης μας ενημερώνει για τα ξεσπάσματα ιλαράς, παρωτίτιδας, ερυθράς, πολιομυελίτιδας και κοκκύτη τη περίοδο 2008-2017. Αυτές οι ασθένειες – οι οποίες εμποδίζονται εύκολα από τα εμβόλια – μπορεί να έχουν ολέθριες συνέπειες, οι οποίες -λόγω της επιτυχίας των εμβολίων- έχουν ξεχαστεί από τους περισσότερους ανθρώπους.

Τα δεδομένα που έχουν συλλεχθεί, φτάνουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου 2017 και για αυτό δεν απεικονίζεται το πρόσφατο ξέσπασμα ιλαράς στη χώρα μας.

Μπορείτε να δείτε τον διαδραστικό χάρτη εδώ.