Ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα συνεργάτης της Χούντας των Συνταγματαρχών;

You are currently viewing Ο πατέρας του Αλέξη Τσίπρα συνεργάτης της Χούντας των Συνταγματαρχών;

Είναι αλήθεια πως ο γνωστός δημοσιογράφος και συγγραφέας Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ισχυρίστηκε σε εκπομπή Μαρτυρίες του ART, πως ο πατέρας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ήταν συνεργάτης της Χούντας των Συνταγματαρχών;

Στο makeleio.gr, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Ο Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ξεκινά να απαντά στις επίμονες ερωτήσεις του δημοσιογράφου σχετικά με τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα από το 50:00 και μετά. Παρά τους ισχυρισμούς του άρθρου όμως, σε κανένα σημείο δεν κάνει αυτό τον ισχυρισμό. Στο 56:03, αναφέρει χαρακτηριστικά: “…δεν δούλευαν για τη Χούντα αυτοί, όπως δεν δούλευε και ο πατέρας του Τσίπρα για τη Χούντα”. Επομένως ο ισχυρισμός του makeleio.gr πως ο πατέρας του πρωθυπουργού “έκανε μπίζνες με την Επαναστατική Κυβέρνηση”, καταρρίπτεται.

Ένας μύθος που ανακυκλώνεται

Η φωτογραφία του εξώφυλλου του δημοσιεύματος του makeleio.gr, κυκλοφορεί εδώ και αρκετά χρόνια με τον ισχυρισμό πως απεικονίζει τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα να βρίσκεται μαζί με τους δικτάτορες, σε ομιλία του Γ. Παπαδόπουλου.

Ποιος είναι ο κύριος στη φωτογραφία;

Στα ellinikahoaxes.gr, διαβάζουμε πως στη επίμαχη φωτογραφία πως ο κύριος στην φωτογραφία είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και κυβέρνησης Μαρκεζίνη.

Στο παρακάτω λίνκ στις 29/12/1972, ο κύριος ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, δίνει συνέντευξη τύπου με θέμα την αποκέντρωση.
Από το ιστορικό αρχείο της ΕΡΤ 29/12/1972

38407

http://archive.ert.gr/48977/

Έτσι αποδεδειγμένα ο κύριος της επίμαχης φωτογραφίας είναι ο Διομήδης Αγγελόπουλος, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ της Κυβερνήσης των Συνταγματαρχών και οποιοδήποτε άλλος ισχυρισμός, καταρρίπτεται.

http://ellinikahoaxes.gr/2016/04/22/diomidis-aggelopoulos/