Βελόπουλος: “Το φθόριο στις οδοντόκρεμες είναι παράγωγο από τα πυρηνικά”

You are currently viewing Βελόπουλος: “Το φθόριο στις οδοντόκρεμες είναι παράγωγο από τα πυρηνικά”

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ασχολείται με τη πώληση βιβλίων και εσχάτως συμπληρωμάτων διατροφής. Σε μια από τις εκπομπές του, τον είδαμε να ισχυρίζεται πως οι οδοντόκρεμες του εμπορίου περιέχουν “δηλητήρια” και φθόριο που προέρχεται από ραδιενεργά απόβλητα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Σύμφωνα με τον κ. Βελόπουλο, τα χρώματα στο κάτω μέρος του σωληναρίου της οδοντόκρεμας, απεικονίζουν:
Πράσινο: Φυτική
Μπλε: Φυτική με προσθήκη φαρμακευτικής ουσίας
Κόκκινο: Φυτική με προσθήκη χημικής σύνθεσης
Μαύρο: Μόνο χημική σύνθεση
Προσοχή λοιπόν στις οδοντόκρεμες που αγοράζετε!

Φυσικά δεν είναι αλήθεια.
Τα σημάδια στα πλαστικά σωληνάρια και γενικότερα σε διάφορες συσκευασίες ονομάζονται «eye marks» και χρησιμοποιούνται από τα σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας. Ηλεκτρονικά μάτια μπορούν να ανιχνεύσουν αυτά τα σημάδια και έτσι γνωρίζουν που θα κάνουν διάφορες εργασίες, όπως που θα τυπώσουν ή που θα κόψουν την συσκευασία.

http://ellinikahoaxes.gr/2013/08/25/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%87%CE%B7%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B9-%CE%BA%CF%81%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%B9-%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%BF/

Οι περισσότερες εμπορικές οδοντόκρεμες χρησιμοποιούν NaF (φθοριούχο νάτριο) ως φορέα φθοριούχου ιόντος και η ουσία παράγεται σε βιομηχανική κλίμακα από εξουδετέρωση HF (υδροφθορικού οξέως), ή άλλων οξέων, με ισχυρή βάση όπως NaOH (καυστικό νάτριο). Το NaF είναι πολύ διαλυτό στο νερό και διίσταται αμέσως στα δυο ιόντα που το απαρτίζουν δηλαδή το νάτριο και το φθόριο. Το φθόριο στην οδοντόκρεμα βοηθάει στο να αυξηθεί η συγκέντρωση του στο σάλιο μας. Ο οργανισμός μας έχει την ικανότητα να αναπληρώνει το χαμένο σμάλτο συνθέτοντας μια αντίστοιχη χημική ένωση που βασίζεται στο φθόριο. Εν ολίγοις το φθόριο παίζει υποστηρικτικό ρόλο στη διατήρηση της ακεραιότητας του σμάλτου των δοντιών. Περισσότερες λεπτομέρειες και σχετικές πηγές μπορείτε να βρείτε στο αναλυτικό άρθρο μας σχετικά με το φθόριο:

http://ellinikahoaxes.gr/2017/07/28/a-review-of-the-evidence-fluoridation/

Σε κάθε περίπτωση οι πρώτες ύλες για τη παραγωγή του NaF είναι πετρώματα και όχι ραδιενεργά απόβλητα!