Αυτές είναι οι λεπτομερέστερες φωτογραφίες των δακτυλίων του Κρόνου που έχουν τραβηχτεί ποτέ

Πρόκειται για τις καλύτερες μέχρι σήμερα έγχρωμες εικόνες υψηλής ανάλυσης οποιουδήποτε μέρους των δακτυλίων του Κρόνου που δείχνουν ένα τμήμα του εσωτερικού-κεντρικού τμήματος του Δακτυλίου Β του πλανήτη. Η εικόνα είναι ένα ψηφιδωτό δύο φωτογραφιών που δείχνουν μια περιοχή που βρίσκεται μεταξύ 61.300 και 65.600 μίλια (98.600 και 105.500 χιλιόμετρα) από το κέντρο του Κρόνου.

Πρόκειται για μια σύνθεση φυσικών χρωμάτων που δημιουργήθηκε από εικόνες που τραβήχτηκαν με κόκκινα, πράσινα και μπλε φασματικά φίλτρα. Το χλωμό καφέ χρώμα δεν είναι γενικά αντιληπτό με γυμνό μάτι στις μέσω τηλεσκοπίου, δεδομένου ότι ο Κρόνος έχει παρόμοια απόχρωση.

Οι στενοί δακτύλιοι στη μέση αυτής της εικόνας έχουν περίπου 40 χιλιόμετρα πλάτος και οι ευρύτερες ζώνες στα δεξιά έχουν περίπου 300 με 500 χιλιόμετρα πλάτος.

Η δεύτερη εικόνα είναι μια έκδοση με ενίσχυση χρώματος. Τα μπλε χρώματα αντιπροσωπεύουν περιοχές όπου το φάσμα στα ορατά μήκη κύματος είναι λιγότερο κοκκινωπό, ενώ τα κόκκινα χρώματα αντιπροσωπεύουν περιοχές φαινομενικά πιο κόκκινες.

Mπορείτε να δείτε τις εικόνες σε HD ανάλυση εδώ και εδώ.

Πηγή: NASA