Ακόμη ένα σκεύασμα – απάτη κατακλύζει το ελληνικό διαδίκτυο

You are currently viewing Ακόμη ένα σκεύασμα – απάτη κατακλύζει το ελληνικό διαδίκτυο

Το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργηθεί πολλές ιστοσελίδες που με τη βοήθεια των κοινωνικών δικτύων, προωθούν ένα αναλγητικό σκεύασμα.

Σε μια από τις πολλές ιστοσελίδες που το προωθούν διαβάζουμε:

Το προϊόν υποτίθεται πως περιέχει κολλαγόνο, γλυκοζαμίνη, χονδοϊτίνη και αγκινάρες Ιερουσαλήμ. Πέρα από τον ισχυρισμό αυτών που κατασκεύασαν την ιστοσελίδα, δεν μας παρέχεται καμία άλλη επιβεβαίωση, όπως για παράδειγμα κάποια κλινική δοκιμή. Επομένως μπορεί να περιέχει κυριολεκτικά οτιδήποτε. Το παράδοξο είναι πως στην επόμενη ιστοσελίδα που συναντήσαμε και αναφέρει τα συστατικά του Hondrocream, διαβάσαμε εντελώς διαφορετικά πράγματα.

Μέχρι και εκχύλισμα από νέφτι μας ενημερώνει ένα ακόμη σάιτ!

Η πρώτη ένδειξη της απάτης, είναι το testimonial μιας μητέρας δυο παιδιών με το όνομα Σοφία Μαρκάκη. Φυσικά πρόκειται για ανύπαρκτο πρόσωπο, διότι η φωτογραφία κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια σε ρωσικές ιστοσελίδες.

Σε μια άλλη ιστοσελίδα που προωθεί το προϊόν, διαβάζουμε τη συνέντευξη του Κινέζου επιστήμονα Λίο Τσαν.

Πέρα από την ταμπέλα “Medical Journal” πάνω αριστερά που έχει μπει για να δώσει κύρος και να παραπλανήσει τον αναγνώστη, ο εικονιζόμενος ονομάζεται Κέλβιν Τσαν και ουδέποτε έδωσε συνέντευξη για το προϊόν.

Εξυπακούεται πως τα σχόλια των “ευχαριστημένων χρηστών” είναι πλαστά και όσες φορές και να ανανεώσετε τη σελίδα, θα τα βρείτε στο ίδιο σημείο με το ίδιο time stamp.

 

Είναι προφανές πως το προϊόν με την ονομασία Hondrocream, είναι ένα κλασικό παράδειγμα απάτης που συναντάμε συχνά στη χαώδη αγορά “φαρμάκων” και συμπληρωμάτων μέσω διαδικτύου. Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν αυτές τις αγορές και να συμβουλεύονται το γιατρό ή το φαρμακοποιό τους σε θέματα υγείας.