Νέο Λύκειο, μερικά χρόνια μετά – Μια ζοφερή ματιά στο «μέλλον» από τον Christopher Nolan

Μια ζοφερή ματιά στο «μέλλον» της εκπαίδευσης, από το σκηνοθέτη Christopher Nolan. Τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η κυβέρνηση των ΗΠΑ αποφάσιζε να προπαγανδίσει ότι ο άνθρωπος δεν ταξίδεψε ποτέ στο διάστημα και στη Σελήνη;

Στο physicsgg.me, διαβάζουμε:

Οι καθηγητές καλούν τον πατέρα μιας μαθήτριας στο σχολείο για να τον ενημερώσουν σχετικά με την παραβατική συμπεριφορά της κόρης του:

To παραπάνω απόσπασμα είναι από την ταινία «Interstellar» που διαδραματίζεται σε μια εποχή όπου το περιβάλλον της Γης σιγά-σιγά καταστρέφεται και το μέλλον των ανθρώπων είναι ζοφερό (και σύμφωνα με το σενάριο, η επίσημη κυβερνητική προπαγάνδα είναι ότι ο άνθρωπος δεν ταξίδεψε ποτέ στο διάστημα και στη Σελήνη). Παρόλα αυτά σε μια μυστική βάση μια ομάδα επιστημόνων προσπαθεί να οργανώσει την διάσωση της ανθρωπότητας δια της φυγής προς τα άστρα.

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Christopher Nolan είχε δηλώσει «ότι ο τελικός μας στόχος ήταν να εμπνεύσουμε τη νέα γενιά έτσι ώστε να στρέψει το βλέμμα της προς τα άστρα .. ελπίζαμε ότι μέσα από την θεαματική δραματοποίηση της επιστήμης θα μπορούσαμε να εμπνεύσουμε μερικούς από τους αυριανούς αστροναύτες …».

O Christopher Nolan είναι πολύ καλός σκηνοθέτης. Το αποδεικνύει για άλλη μια φορά στη νέα του ταινία «Δουνκέρκη» . Μην τη χάσετε.

Πηγή: https://physicsgg.me/2017/08/30/νέο-λύκειο-μερικά-χρόνια-μετά/

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία σταματά τη διδασκαλία της Θεωρίας της Εξέλιξης στα σχολεία