ΔΕΝ υπάρχει χυμός που νικάει τον καρκίνο σε 42 ημέρες

You are currently viewing ΔΕΝ υπάρχει χυμός που νικάει τον καρκίνο σε 42 ημέρες

Οι εναλλακτικές θεραπείες σοβαρών ασθενειών τυχαίνουν μεγάλης ανταπόκρισης διότι υπόσχονται ίαση με θαυματουργό τρόπο. Μια τέτοια περίπτωση είναι ο χυμός του Rudolf Breuss.

Σε δημοσιεύματα που είδαμε πρόσφατα στο pronews.gr και παλιότερα στο tromaktiko-blogspot.gr, fanpage.gr κτλ, διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Ο Rudolf Brojs που το όνομά του κάπου χάθηκε στη μετάφραση διότι στη πραγματικότητα λέγεται Rudolf Breuss (1899–1990), ήταν ένας Αυστριακός ολιστικός γιατρός που ισχυριζόταν πως ο καρκίνος κρυβόταν στις στερεές τροφές και πως θα μπορούσε να θεραπευτεί εάν ο ασθενής έπινε χυμούς λαχανικών επί 42 συνεχόμενες ημέρες. Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση “θεραπείας-δίαιτας,” σύμφωνα με τις οποίες, μια ή περισσότερες τροφές μπορούν να θεραπεύσουν το καρκίνο. Ανάλογα παραδείγματα είναι η “δίαιτα Gerson,” τα κουκούτσια που θεραπεύουν το καρκίνο, το λεμόνι και η σόδα και πολλές άλλες.

Οι επιστήμονες όμως είναι ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί για τη θεραπευτική αξία της συγκεκριμένης δίαιτας. Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2012 και εξέτασε όλες τις “θεραπείες-δίαιτας”, τονίζεται τονίζει αφενός την αναποτελεσματικότητα της δίαιτας εναντίον του καρκίνου και αφετέρου την επικινδυνότητα της λόγο της αποκλειστικής κατανάλωσης χυμών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε δημοσίευμα του Guardian διαβάζουμε για την περίπτωση του γνωστού οδηγού μοτοσυκλετών Barry Sheene, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο του οισοφάγου και του στομάχου σε ηλικία 51 ετών, το 2002. Ο Sheene, επέλεξε να ακολουθήσει τη θεραπεία του Breuss, αντί της χημειοθεραπείας που του υπέδειξαν οι γιατροί του. Δυστυχώς, ο Sheene πέθανε 8 μήνες αργότερα.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως η θεραπεία του Breuss θεραπεύει το καρκίνο καταρρίπτεται,