Η μείωση του πληθυσμού μέσω των εμβολίων ΕΙΝΑΙ συνομωσιολογία

You are currently viewing Η μείωση του πληθυσμού μέσω των εμβολίων ΕΙΝΑΙ συνομωσιολογία

Ένα αγαπημένο θέμα του διεθνούς και ελληνικού “αφυπνισμένου” διαδικτύου, είναι η θεωρία συνωμοσίας πως τα εμβόλια χρησιμοποιούνται ως μέσο για τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στο el.gr, katohika.gr, makeleio.gr κτλ, διαβάζουμε:

 

Θεωρίες συνωμοσίας

Οι απανταχού “αφυπνισμένοι” συνωμοσιολόγοι, έχουν το εξής χαρακτηριστικό: Τα στοιχεία που παραθέτουν για να στηρίξουν τις ανυπόστατες θεωρίες τους, είναι παρμένες αποσπασματικά, συνήθως από αληθινές ειδήσεις, αφήνοντας εκτός τις πληροφορίες που δεν τους συμφέρει (αγγλιστί: cherry picking). Σε κάθε περίπτωση, οι “αποκαλύψεις” περί μείωσης του πληθυσμού μέσω εμβολίων, δεν είναι ελληνική εφεύρεση, αλλά μας έρχεται από το διάφορες αναξιόπιστες ιστοσελίδες του εξωτερικού:

Μπιλ Γκέιτς

Τέτοιες συνωμοσίες προέρχονται συνήθως από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Οι Έλληνες που τις αναμεταδίδουν όμως, συνήθως χάνονται στη μετάφραση. Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τι υποτίθεται πως είπε ο Gates για τα εμβόλια:

Είναι προφανέστατο πως ο Bill Gates  δεν ισχυρίζεται πως τα εμβόλια, οι υπηρεσίες υγείας και οικογενειακού προγραμματισμού θα προκαλέσουν τη μαζική δολοφονία εκατομμυρίων ανθρώπων. Το ακριβώς αντίθετο, οι υπηρεσίες υγείας γενικά και ειδικά τα εμβόλια σώζουν ζωές. Μάλιστα, στο ίδιο απόσπασμα, ο Bill Gates αναφέρει πως παρά τη βελτίωση της υγείας και των συνθηκών ζωής, ο πληθυσμός θα συνεχίσει να αυξάνεται. Επομένως, τα εμβόλια, η υπηρεσίες υγείας και οικογενειακού προγραμματισμού, θα μειώσουν την αυξητική τάση και όχι τον ανθρώπινο πληθυσμό σε απόλυτους αριθμούς.

Περισσότερα σε αυτό το σύνδεσμο: http://ellinikahoaxes.gr/2016/09/18/bill-gates-2/

 

Περί μείωσης του πληθυσμού

Ως γνωστόν, τα εμβόλια χορηγούνται μαζικά εδώ και δεκαετίες. Την ίδια στιγμή, ο ανθρώπινος πληθυσμός, αυξάνεται γεωμετρικά. Το 1960, ζούσαν 2,5 δισ. άνθρωποι, ενώ σήμερα, 7,5 δισ. Το 2050, θα υπάρχουν 9,3 δισ. Προφανώς τα “σκοτεινά κέντρα” που απεργάζονται τη μείωση του πληθυσμού, δε κάνουν τόσο καλή δουλειά…

 

Τα 40 παιδιά που παρέλυσαν από εμβόλιο

Πρόκειται για μια ιστορία που κυκλοφορεί σε συνωμοσιολογικά και αναξιόπιστα σάιτ από τις αρχές του 2013.

Το “ένοχο” εμβόλιο κατά τις μηνιγγίτιδας (MenAfriVac), έχει χορηγηθεί σε 100.000.000 δόσεις στην Αφρική, σώζοντας χιλιάδες ζωές, με κόστος $0,5/δόση. Μόνο στο Τσαντ, τα περιστατικά της νόσου μειώθηκαν κατά 94%.

Η ιστορία για τα παιδιά που παρέλυσαν, προέρχεται από την “ακτιβίστρια”  Christina England, γνωστή αντιεμβολιάστρια του εξωτερικού. Σε καμία περίπτωση δε βρήκαμε αξιόπιστη πηγή που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς.

 

Περί αξιοπιστίας των εμβολίων

Στο παρακάτω infographic από το Science, μπορείτε να δείτε τις αποδείξεις για την συνδρομή των εμβολίων στη δημόσια υγεία:

Ο μύθος περί προσπάθειας μείωσης του ανθρώπινου πληθυσμού μέσω εμβολιασμών, είναι μια ακόμη συνωμοσιολογική ανοησία, που ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις, δεν υποστηρίζεται από στοιχεία. Αντιθέτως, έχουμε τόνους δεδομένων που αποδεικνύουν τα οφέλη από τους συστηματικούς εμβολιασμούς. Στη παρακάτω εικόνα, συνοψίζονται όλα τα δεδομένα, καταρρίπτοντας κάθε ανεύθυνο, συνωμοσιολογικό ισχυρισμό.