Ακόμη μια στοιχηματική απάτη μέσω facebook, αυτή τη φορά πιο “εξελιγμένη”

You are currently viewing Ακόμη μια στοιχηματική απάτη μέσω facebook, αυτή τη φορά πιο “εξελιγμένη”

Οι στοιχηματικές απάτες μέσω facebook δεν είναι κάτι σπάνιο ή καινούργιο. Ακόμη μια έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες ώρες, μόνο που αυτή τη φορά, το κόλπο έχει αλλάξει.

Στη προκειμένη περίπτωση, οι επιτήδειοι επικαλούνται ψευδώς τον ΟΠΑΠ για να δώσουν περισσότερο κύρος.

http://archive.is/DLBEB

Τα άτομα πίσω από το κόλπο υπόσχονται σίγουρα αποτελέσματα δήθεν στημένων αγώνων και προκειμένου να τα αποκαλύψουν, θα ζητήσουν κάποια στιγμή 120 ευρώ προκαταβολικά. Η απάτη όμως έχει εξελιχθεί σε σχέση με τις προηγούμενες.  Με βάση τη καινούργια version, για να αποδείξει τα λεγόμενά του, ο απατεώνας μας καλεί να στοιχηματίσουμε στον σημερινό αγώνα (26/3), μεταξύ Ρουμανίας-Δανίας με τελικό σκορ 1-1. Πως είναι δυνατόν να ξέρει το αποτέλεσμα; Η απάντηση είναι πως δεν το ξέρει. Απλά ποντάρει πως αν πέσει μέσα, θα έχει καταφέρει να πείσει τα θύματά του πως οι ισχυρισμοί του είναι αληθινοί:

 

 

Σε κάθε περίπτωση, ο απατεώνας στηρίζει το κόλπο του στο νόμο των πιθανοτήτων. Αυτό το λέμε διότι όταν επικοινωνήσαμε μαζί του από άλλο λογαριασμό, μας έδωσε εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα:

Κάναμε και μια 3η απόπειρα από 3ο λογαριασμό….:

Πιθανότατα κάποια από τις “προβλέψεις” του απατεώνα θα πέσει μέσα και μόλις το θύμα τσιμπήσει, θα τους στείλει 120 ευρώ για να λάβει δήθεν “στημένους” αγώνες. Τα θύματα μπορεί να είναι εκατοντάδες μιας και το facebook είναι πρώτης τάξεως εργαλείο για την διάδοση τέτοιου είδους απατών. Οι δράστες θα κλείσουν τη σελίδα και κατόπιν, πιθανότατα θα φτιάξουν νέα, ξεκινώντας την απάτη από την αρχή.

Οι χρήστες του facebook που ασχολούνται με το Πάμε Στοίχημα πρέπει να προσέξουν τη νέα μορφή της απάτης που περιλαμβάνει την προκαταβολική παροχή δήθεν στημένου αγώνα για να “τσιμπήσει” ο χρήστης. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά τα κόλπα είναι απάτες και πρέπει να τα αποφεύγετε.