Δυνητικά επικίνδυνο σκεύασμα που υπόσχεται αύξηση στήθους

You are currently viewing Δυνητικά επικίνδυνο σκεύασμα που υπόσχεται αύξηση στήθους

Η UpSize είναι μία από κορυφαίες κρέμες ενίσχυσης στην αγορά, που είναι αυτό που μας τράβηξε από αυτό το προϊόν αρχικά“. Αυτό μεταξύ πολλών άλλων διαβάζουμε σε διάφορες ιστοσελίδες που λανσάρουν κρέμα που υπόσχεται ανόρθωση και σύσφιξη στήθους χωρίς νυστέρι.

Ας δούμε τον ισχυρισμό:

Περισσότερα εδώ και εδώ

 

Τι ισχύει

Το προϊόν υπόσχεται ανόρθωση και σύσφιξη του στήθους με τη χρήση φυτοοιστρογόνων που μπορούν να ενεργοποιήσουν τις ορμόνες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δεν μπαίνει όμως στο κόπο να μας αναφέρει ποια είναι αυτά και πάνω σε ποια μελέτη/ες βασίζεται η αποτελεσματικότητά του.

Οι απάτες με πλαστές σελίδες και ανύπαρκτα πρόσωπα που προωθούν και σχολιάζουν, διάφορα προϊόντα, έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται στο ίντερνετ αλλά πολύ εύκολα μπορούμε να τις αντιληφθούμε γιατί έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά.
1. Τα πρόσωπα που προωθούν αυτά τα προϊόντα είναι φανταστικά. Αν ψάξουμε θα βρούμε τις ίδιες φωτογραφίες με άλλα ονόματα.
2. Τα σχόλια είναι πλαστά. Αν αλλάξουμε την ημερομηνία του υπολογιστή μας θα αλλάξει και η ημερομηνία των σχολίων. Πλαστές είναι και οι φωτογραφίες των σχολιαστών. Έχουν αντληθεί από τυχαίους χρήστες ή ανάλογες διαφημίσεις του εξωτερικού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η “Τζούλια” η οποία φυσικά, όπως όλοι οι άλλοι,  είναι ανύπαρκτο πρόσωπο.
3. Αυτές οι σελίδες δεν έχουν κανένα άλλο άρθρο.
4. Η προσφορά του προϊόντος, που είναι μια μεγάλη έκπτωση πολλές φορές μισοτιμής και δωρεάν αποστολή, πάντα λήγει την ημέρα που τη διαβάζετε.
5. Συνήθως δεν υπάρχουν τηλέφωνα και διεύθυνση της εταιρίας. Ο “εισαγωγέας” δεν έχει φυσική έδρα στην Ελλάδα.
Η επιλογή “κατάστημα” δεν είναι διαθέσιμη
6. Αν υπάρχουν μενού και links στην ιστοσελίδα. Όλα προωθούν στη σελίδα παραγγελίας.
7. Κάποιες από αυτές τις σελίδες, υπόσχονται επιστροφή χρημάτων αν δεν μείνετε ικανοποιημένοι, αλλά αν διαβάσουμε τους όρους καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν θα γίνει.

Τι είναι τελικά το Upsize;
Ψάχνοντας σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, μαθαίνουμε πως το σκεύασμα περιέχει συστατικά όπως: Anemarrhena Asphodeloides (κινέζικο φυτό), Macadamia Seed Oil (φυτό της Αυστραλίας), Shea Butter (καριτέ), Jojoba Seed Oil, πανθενόλη, βιταμίνη Ε και Urea (ουρία). Όλα τα ανωτέρω υποτίθεται πως είναι φυτικής προελεύσεώς και προσφέρουν προστασία και ενυδάτωση. Πουθενά δεν βλέπουμε κάποιο συστατικό που να προσφέρει σύσφιξη ή ανόρθωση. Ο μηχανισμός λειτουργίας, εξακολουθεί να μας διαφεύγει.
Σε άλλη όμως ελληνική ιστοσελίδα που επίσης εμπορεύεται το Upsize, διαβάζουμε πως τα συστατικά είναι εντελώς διαφορετικά:

Τέλος, η πλαστική χειρούργος Nina S, Naidu, σε σχετικό της άρθρο για αυτού του είδους τις κρέμες, αναφέρει: “Το θέμα με την ενεργοποίηση των ορμονών και του ιστού του στήθους, είναι η άγνωστη επίδραση που μπορεί να έχει σε υποβόσκουσες κακοήθειες, ή τη πιθανότητα ενεργοποίησης νέων. Ένα ακόμη θέμα είναι η έλλειψη κλινικών δοκιμών που να αποδεικνύουν τη χρήση φυτικών εκχυλισμάτων στην αύξηση του στήθους, όταν αυτά χορηγούνται τοπικά ή μέσω στόματος (χάπια)”.

Συμπέρασμα
Το συγκεκριμένο προϊόν προωθείται από πολλές ιστοσελίδες στην ελληνική αγορά (αρκεί μια αναζήτηση στο Google). Το γεγονός πως οι προμηθευτές δεν έχουν φυσική έδρα, δεν αποκαλύπτουν τα συστατικά της κρέμας ή αυτά που αποκαλύπτουν είναι ανακριβή, θα πρέπει να υποψιάσει τον επίδοξο αγοραστή.  Σε κάθε περίπτωση, η προμήθεια τέτοιων προϊόντων από μη επίσημα (και άρα μη ελεγχόμενα) κανάλια, μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.